« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
BOMBE PADAJU OD JUTRA

Libija: U napadima stradao Gadafijev sin?

Ako nam Zapad ne pomogne, Gadafijeve snage će nas žive pojesti, poručuju libijski pobunjenici

Prosvjed protiv Gadafija
Prosvjed protiv Gadafija (Wikipedia)
Više o

Gadafi

,

Libija

,

Moamer Gadafi

,

Libija napad

Jedan od Gadafijevih sinova, Chamies Gadafi, navodno je preminuo u bolnici u Tripoliju nakon teških ozljeda koje je zadobio kada je pilot libijskih zračnih snaga namjerno srušio borbeni zrakoplov na njegovo prebivalište, doznaje se iz arapskih izvora koji podupiru pobunjenike. Informacija još nije službeno potvrđena.

Zapadne snage nastavile su u ponedjeljak ujutro zračne napade na snage Moamera Gadafija oko Adždabije, strateškog grada na istoku Libije koji pobunjenici pokušavaju ponovno osvojiti, prenosi Hina.

"Od jutra traju začni napadi. Pobunjenici su napali oko tri sata ujutro, a Gadafijeve snage uzvratile su protunapadom. I dalje se nalaze na istočnom ulazu u Adždabiju", rekao je Ahmed al-Tir, pobunjenik u gradu Zueitini udaljenom 15 kilometara. "Čekamo da ih Francuzi počnu bombardirati. Uvjereni smo da će to učiniti, također čekamo na dodatnu opskrbu", rekao je borac Ahmed al-Ebeidi upitan kada će pobunjenici ući u Adždabiju.

"Ako nam Zapad ne pomogne, Gadafijeve snage će nas žive pojesti", rekao je ustanik Nouh Musmari ističući da vojska libijskog vođe i dalje raspolaže s puno vojne opreme, iako je dio uništen u koalicijskim napadima na cesti prema Bengaziju.

Zueitina, u kojoj je smješten naftni terminal, bila je na udaru Gadafijevih snaga prije nego što su zapadne sile pokrenule napade. Još jedan pobunjenik rekao je da zapadne sile bombardiraju i Gadafijeve snage između Adždabije i Brege, grada koji kontroliraju ustanci.

Libijski dužnosnici pokazali su u nedjelju navečer zapadnim reporterima Gadafijev stožer u Tripoliju, golemi kompleks u kojem se nalazi njegova rezidencija, vojarne, protuzračne baterije i ostale vojne instalacije, kako bi se sami uvjerili u posljedice raketnog napada.

"Bilo je to barbarsko bombardiranje", rekao je glasnogovornik libijske vlade Musa Ibrahim pokazujući krhotine raketa. "Ovo opovrgava izjave Amerikanaca i zapadnih sila da ovo mjesto nije meta napada", dodao je.

Zapadni dužnosnici kazali su da Gadafi zasad nije meta savezničkih napada, pokrenutih pod okriljem UN-a.

21.03.2011. 12:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh