« Svijet
objavljeno prije 10 godina
SVEČANA PRISEGA

Libija ima novu prijelaznu vladu

Premijer Adurahim El Keib i 18 članova njegovog kabineta prisegnulo je vjernost Libiji, s jednom rukom na Kuranu, svetoj knjizi islama

Fotografija vijesti
Više o

Libija

,

Mustafa Abdel Džalil

,

Nacionalno prijelazno vijeće

Danas je pred čelnim čovjekom Nacionalnog prijelaznog vijeća Mustavom Abdelom Džalilom svoju prisegu dala prijelazna libijska vlada, koja bi trebala voditi zemlju do parlamentarnih izbora u lipnju sljedeće godine, prenosi Hina.

Premijer Adurahim El Keib i 18 članova njegovog kabineta prisegnulo je vjernost Libiji, s jednom rukom na Kuranu, svetoj knjizi islama. El Keib je kazao da će prvi zadatak vlade biti izgradnja državnih institucija. Svrgnuti vođa Moamer Gadafi prakticirao je vladavinu jednog čovjeka i zanemario uspostavu državnih institucija.

Ministri su inače bili vrlo suzdržani glede planova u nadolazećim tjednima, ali je ministar vanjskih poslova Ašur Bin Hajal, iz istočnog grada Derne, kazao da će se sastati s "prijateljima" koji su podržali revoluciju u Libiji. Nije rekao kakav će stav Libija zauzeti prema zemljama poput Rusije i Kine koje nisu otvoreno dale podršku libijskim pobunjenicima.

Svečanost inuguracije nove vlade propustilo je pet Berbera iz NTC-a, nezadovljnih jer njihova etnička skupina nije dobila više ministarskih mjesta.

Do kraja lipnja Libija bi trebala imati Nacionalni kongres s 200 članova.

24.11.2011. 22:46:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh