Metro-portal.hr

objavljeno 24.11.2011. 22:46:04
SVEČANA PRISEGA

Libija ima novu prijelaznu vladu

Premijer Adurahim El Keib i 18 članova njegovog kabineta prisegnulo je vjernost Libiji, s jednom rukom na Kuranu, svetoj knjizi islama

Fotografija vijesti

Danas je pred čelnim čovjekom Nacionalnog prijelaznog vijeća Mustavom Abdelom Džalilom svoju prisegu dala prijelazna libijska vlada, koja bi trebala voditi zemlju do parlamentarnih izbora u lipnju sljedeće godine, prenosi Hina.

Premijer Adurahim El Keib i 18 članova njegovog kabineta prisegnulo je vjernost Libiji, s jednom rukom na Kuranu, svetoj knjizi islama. El Keib je kazao da će prvi zadatak vlade biti izgradnja državnih institucija. Svrgnuti vođa Moamer Gadafi prakticirao je vladavinu jednog čovjeka i zanemario uspostavu državnih institucija.

Ministri su inače bili vrlo suzdržani glede planova u nadolazećim tjednima, ali je ministar vanjskih poslova Ašur Bin Hajal, iz istočnog grada Derne, kazao da će se sastati s "prijateljima" koji su podržali revoluciju u Libiji. Nije rekao kakav će stav Libija zauzeti prema zemljama poput Rusije i Kine koje nisu otvoreno dale podršku libijskim pobunjenicima.

Svečanost inuguracije nove vlade propustilo je pet Berbera iz NTC-a, nezadovljnih jer njihova etnička skupina nije dobila više ministarskih mjesta.

Do kraja lipnja Libija bi trebala imati Nacionalni kongres s 200 članova.

24.11.2011. 22:46:04
http://metro-portal.hr/libija-ima-novu-prijelaznu-vladu/65800/