« Film
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
NAJAVA

Libertas Film Festival od 26. do 30. lipnja

Za nagradu "Dubravka" natjecat će se osam igranih filmova, a dokumentarni program posvećen je 20. obljetnici pada Berlinskog zida.

Više o

Dubrovnik

,

Libertas Film Festival

,

kino Jadran

,

Lapad

,

Banje

,

Gareth Wigan

,

Zrinka Cvitešić

,

Čedomir Kolar

,

Planete Doc Review

Peto izdanje Libertas Film Festivala, koji će ove godine projekcije imati i na otvorenom, na plažama Banje i Lapad, te kinu Jadran, održat će se od 26. do 30. lipnja u Dubrovniku, izvijestila je danas služba za novinstvo festivala.

Za nagradu "Dubravka" natjecat će se osam igranih filmova, a o najboljem će odlučivati festivalski žiri, u kojem će biti Gareth Wigan, jedan od čelnika filmske kompanije "Sony Pictures International", glumica Zrinka Cvitešić i producent Čedomir Kolar.

Filmovi u festivalskom dokumentarnom programu posvećeni su 20. obljetnici pada Berlinskog zida, a taj program ostvaren je u suradnji s "Planete Doc Review" festivalom iz Varšave.

Program "Ponoćno ludilo" posvećen je horrorima i trilerima, dok će najbolje kratke filove birati publika putem službene web stranice festivala.

Nakon kinematografija Portugala, Norveške i Kube ove godine predstavit će se madžarska filmska ostvarenja.

Film "Delta" Kornela Mundruczoa prošle je godine na Canneskom filmskom festivalu osvojio prestižnu nagradu međunarodnog udruženja filmskih kritičara FIPRESCI, a prikazat će se i filmovi "Iszkino putovanje" Csabae Bolloka te "Pustolovi" Bele Paczolaya.

Taj program ostvaren je u suradnji s madžarskim Veleposlanstvom u Zagrebu, te mađarskim filmskim kritičarom Gyorgyem Baronom.

"Libertas" je i ove godine raspisao natječaj za festivalski promo-spot, koji je otvoren do 30. svibnja. (hina/metro-portal)

15.05.2009. 16:19:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh