« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
NAJAVE

LG priprema flagship telefon s OLED FullVision zaslonom

LG-eva stručnost u OLED tehnologiji širi se iz segmenta televizora u industriju mobilnih telefona

LG najavljuje OLED ekrane na smartphonima
LG najavljuje OLED ekrane na smartphonima (LG)
Više o

LG

,

OLED FullVision

Sljedeći LG-ev flagship bit će prvi uređaj s plastičnim OLED FullVision zaslonom koji donosi vrhunski prikaz i postavlja novi standard u segmentu zaslona mobilnih uređaja. LCD FullVision zaslon je predstavljen na uređaju LG G6 ranije ove godine, a zaslon na LG-evom sljedećem flagshipu bit će prvi OLED zaslon na mobilnom telefonu još od modela LG Flex 2 u 2015. Osim tankog profila i izvrsnog prikaza, OLED zasloni na mobitelima su idealni za virtualnu stvarnost koja predstavlja jedno od najbrže rastućih područja u industriji pametnih telefona.

„Stručnost u segmentu OLED-a jedna je od glavnih karakteristika LG-a, a tu smo tehnologiju uvijek promatrali kao potencijalnu dodatnu vrijednost za mobilne uređaje", rekao je Juno Cho, predsjednik kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Uz sve jaču konkurenciju na globalnom tržištu pametnih telefona, zaključili smo da je pravi trenutak za uvođenje OLED zaslona u naše mobilne uređaje."

Potrošači traže sve veće zaslone u manjim kućištima, a LG-ev FullVision zaslon je ključan u širenju trenda sve veće iskoristivosti prednje strane telefona, dok OLED predstavlja sljedeći korak u evoluciji FullVision zaslona. Ovaj 6-inčni zaslon će donijeti vjernu i jasnu sliku iznimne kvalitete te će biti najveći među LG-evim telefonima u protekle 4 godine, dok će kućište uređaja biti manje od onog uređaja LG V20. Kako bi se prednja strana telefona što bolje iskoristila, LG-ev logo je uklonjen iz donjeg dijela uređaja, a gornji i donji okvir je smanjen za 20, odnosno 50 posto u usporedbi s V20.

Prikaz je na ovom QHD+ (1440 x 2880) OLED zaslonu s 4,15 milijuna piksela dodatno poboljšan u odnosu na LCD FullVision zaslon. Superiornu kvalitetu slike omogućava OLED tehnologija koja prikazuje savršenu crnu i boje uz veću točnost i širi spektar boja. Uz algoritme za optimalan prikaz koji su rezultat godina istraživanja i razvoja u OLED tehnologiju, ovaj OLED zaslon prikazuje 148% sRGB prostora boja kod slika i prikaza interneta i 109% DCI-P3 prostora boja za digitalno kino. Još jedna prednost ovog zaslona je vrijeme odziva koje je značajno brže nego kod LCD-a. Tako nema „zaostajanja" slike što je važno za akcijske filmove i virtualnu stvarnost. Uz podršku za HDR10, gledanje kompatibilnih filmova i videozapisa na ovom zaslonu predstavlja potpuno drugačije iskustvo.

Kako će zaslon na ovom novom telefonu biti temeljen na plastičnom OLED-u - tzv. P-OLED tehnologiji - rubovi se mogu zakriviti za postizanje ergonomskog dizajna i praktičnije držanje u ruci. Inače, P-OLED podrazumijeva smještanje piksela na plastični supstrat koji je puno jači od staklene baze. Zaslon štiti Corning® Gorilla® Glass 5 s tehnologijom otpornom na udarce. Uz naprednu tehnologiju inkapsuliranja i skeniranja piksela, P-OLED u ovom uređaju nema problema s tzv. burn-in efektom koji se ranije povezivao s OLED-om. Inkapsuliranje sprječava oksidaciju piksela te se pomoću LG-eve tehnologije za skeniranje piksela na svaki piksel primjenjuje niža energija, što dodatno pomaže uštedi baterije.

04.08.2017. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh