« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
MOBITELI

LG predstavio Optimus 7

Novi Microsoftov Windows Phone 7 potpuno iskorištava mogućnosti Optimusa 7

LG Optimus 7
LG Optimus 7 (LG)
Više o

Windows Phone 7

,

Come on Labels

,

ekološke naljepnice

LG Electronics (LG) predstavio je danas smartphone LG Optimus 7, svoj prvi mobilni uređaj s operativnim sustavom Windows Phone 7. Uz pomoć Microsoftovog novog OS-a koji korisnicima omogućava da učine više u manje koraka, LG Optimus 7 predstavlja novo razdoblje pametnih telefona i nudi potpuno nov doživljaj mobilnog života.

Kao rezultat suradnje LG-a i Microsofta na tržištu smartphonea, LG Optimus 7 predstavlja spoj prepoznatljivog iskustva operativnog sustava Windows Phone 7 i jedinstvenih značajki karakterističnih za LG-eve uređaje. Neodoljive aplikacije, poput Play To, proširene stvarnosti (augmented reality - AR) i Voice-to-SMS, dostupne su uz pomoć sučelja Live Tiles, a može im se pristupiti putem integriranih čvorišta (hubova).

„Dizajnirali smo LG Optimus 7 kako bismo istinski inovativnu razmjenu iskustava učinili dostupnom putem okruženja OS-a Windows Phone 7", rekao je dr. Jong-seok Park, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics Mobile Communications. „Nakon bliske suradnje s Microsoftom na razvijanju ovog izvanrednog uređaja, oduševljeni smo što konačno možemo predstaviti našu viziju onoga što bi pravi uređaj s operativnim sustavom Windows Phone 7 trebao biti."

„Ponosni smo što LG predstavlja svoj prvi uređaj koji pokreće OS Windows Phone 7 kao rezultat suradnje s Microsoftom. LG Optimus 7 zadovoljava potrebe korisnika koji žele najbolji smartphone na tržištu. Riječ je o naprednom smartphoneu sa zaslonom osjetljivim na dodir koji je istovremeno u potpunosti prilagođen korisniku te je njime moguće upravljati na najjednostavniji način", rekao je Mario Medved, direktor LG Electronicsa u Hrvatskoj.

Andy Lees, predsjednik mobilnih komunikacija u Microsoftu poručio je: „Vrlo smo uzbuđeni zbog suradnje s LG-em, inovatorom u mobilnoj industriji. Telefon s operativnim sustavom Windows Phone 7 dizajniran je kako bi objedinio sve ono do čega je korisnicima najviše stalo, a LG je ključni partner u procesu u kojem ovo iskustvo postaje stvarnost za ljude širom svijeta."

Novo iskustvo dijeljenja sadržaja i zabave

LG Optimus 7, kao smartphone postavljen u središte današnjeg digitalnog načina života, predstavlja pomak u mobilnoj zabavi. Tako je uz aplikaciju Play To, zasnovanu na tehnologiji dijeljenja multimedije dostupnoj putem DLNA povezivosti samo na uređaju LG Optimus 7, iskustvo razmjene podataka u potpunosti prilagođeno korisniku. Kao predvodnik i inovator na području DLNA tehnologije, LG nudi jednostavne i intuitivne postavke za pristup ovoj značajki.

Aplikacija Play To korisnicima omogućava dijeljenje multimedijskih datoteka između različitih digitalnih uređaja u okviru čvorišta (hubova) za glazbu, video i slike, a bez potrebe za pristupom raznim izbornicima. Korisnici tako mogu prikazati video zapise i fotografije snimljene pomoću uređaja LG Optimus 7 na televizoru ili uživati u glazbi pohranjenoj na svom telefonu putem omiljenih zvučnika bez povezivanja kablovima.

ScanSearch, aplikacija proširene stvarnosti (AR) koja omogućava korisnicima povezivanje sa svijetom informacija, još je jedna jedinstvena značajka dostupna samo uz LG Optimus 7. Informacijama o kupnji, restoranima, vremenskoj prognozi, zabavi i bankarstvu korisnici mogu pristupiti u stvarnom vremenu, što omogućuje približavanje njihovih online i offline svjetova za još ugodniji život.

Korisnicima uređaja LG Optimus 7 omogućena je i hands-free komunikacija bez potrebe za tipkanjem i to pomoću LG-eve aplikacije Voice-to-SMS uz koju je glas moguće pretvoriti u tekst za ažuriranje profila na Facebooku i Twitteru ili sastavljanje e-mailova i podsjetnika. Novi LG-ev smartphone, zahvaljujući uvođenju popularnih Microsoftovih usluga Xbox LIVE® i Zune® te uz izravan pristup omiljenim igrama i glazbi, osigurava novu epohu zabave.

Stvaranje digitalnog sadržaja

LG Optimus 7 uvodi korisnike u doživljaj zabave sposobnošću stvaranja snažnog digitalnog sadržaja. Tako HD video rezolucija od 720p nudi snimanje i reprodukciju fantastične vizualne kvalitete i idealna je za dijeljenje putem društvenih mreža i offline na televizoru pomoću aplikacije Play To, dok novi LG-ev smartphone također nudi snimanje i reprodukciju u formatu 16:9 za snimanje i gledanje filmova u kino stilu.

Napredna kamera od 5 megapiksela nudi mnoštvo LG-evih tehnoloških poboljšanja kao što su Intelligent Shot, koji korisnicima osigurava savršenu fotografiju bez potrebe za podešavanjem postavki kamere, i panoramski način, koji omogućava pripajanje dijelova u jedinstven prikaz 360 stupnjeva određene scene.

Novi oblici interakcije

Uređaj LG Optimus 7 uvodi nov koncept početnog zaslona uz sučelje Live Tiles koje nudi jednostavniji pristup informacijama i uslugama putem interneta te aplikacijama koje su važne korisnicima. Šest čvorišta OS-a - ljudi, slike, igre, glazba + video, Marketplace i ured - organiziraju informacije na telefonu na potpuno nov način, objedinjujući sve povezane aplikacije, usluge i sadržaje.

Optimus 7 dolazi s prostranim WVGA LCD zaslonom veličine 3,8 inča i rezolucije 800x480 piksela. Veličina zaslona čini Optimus 7 dovoljno velikim za pregledavanje interneta, a istovremeno i gracioznim kako bi stao u bilo koji džep. Čak 16 GB interne memorije dovoljno je za pohranu stotina datoteka u MP3 formatu, video zapisa i brojnih aplikacija, dok velika prijenosna baterija snage 1500mAh osigurava sate razgovora, pregledavanja interneta, čitanja e-knjiga ili igranja igara.

Ovaj jedinstveni uređaj će u Hrvatskoj biti dostupan samo u ponudi T-Mobilea. Na konferenciji za novinare Josip Žagar, viši stručnjak za portfelj i ponude mobilnih uređaja Hrvatskog Telekoma, predstavio je tarifne modele u kojima će se ovaj uređaj biti dostupan. Cijena samog uređaja iznosi 3.598 kuna te će poslovni korisnici T-Mobilea LG Optimus 7 moći kupiti po posebno povoljnijim uvjetima u Flex Team tarifnim paketima, dok će privatnim korisnicima uređaj, također po povoljnijim uvjetima, biti dostupan u iTarifama, primjerice u tarifi i 75, i150, i300 te tarifi i500.

Za više informacija, molimo posjetite www.lge.hr

12.10.2010. 18:42:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh