« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
NAJAVE

LG i Net-a-Porter

Nova inicijativa dio je kampanje #CareForWhatYouWear i pomaže korisnicima u postizanju održivijih načina odijevanja

LG I Net-a-Porter
LG I Net-a-Porter (Arhiva)
Više o

LG

,

Net-a-Porter

LG Electronics (LG) se udružuje s vodećim online luksuznim modnim trgovcem NET-A-PORTER kako bi ponudili ograničenu kolekciju atraktivne i ekološki proizvedene odjeće, izrađene od visokokvalitetnih prirodnih materijala napravljenih da traju godinama.

Predstavljene od strane LG-a i dostupne isključivo na web stranici NET-A-PORTER, kolekcije će biti dio platforme NET SUSTAIN osmišljene kako bi se pomoglo korisnicima da žive održivije i smanje globalni problem tekstilnog otpada. Upravo za tu vrstu otpada Svjetski ekonomski forum procjenjuje da države stoji 400 milijardi američkih dolara godišnje.

Inicijativa je dio LG-eve kampanje #CareForWhatYouWear, odnosno dugotrajne posvećenosti LG-eve divizije za kućanske uređaje i potrošačku elektroniku da smanji svoj globalni ugljični otisak. LG-eva multinacionalna kampanja poziva korisnike da pomognu u smanjenju tekstilnog otpada tako što mogu smanjiti oštećenja tkanina pravilnim pranjem.2 Također, kampanja za cilj ima istaknuti ekološke prednosti kupnje trajne, ekološki prihvatljive odjeće, prenamjene odjeće, ali i darivanja odjeće koju ne nosimo onima kojima je potrebna. Zbog toga su se LG i NET-A-PORTER udružili s tri branda koja su posvećena održivom razvoju u modnoj industriji: Mara Hoffman, Le Kasha i Bondi Born, kako bi stvarali modu koristeći isključivo dugotrajne materijale koji se peru u perilici rublja i mogu se održavati bez kemijskog čišćenja.

Prošle godine LG je najavio svoju inicijativu Zero Carbon, obvezujući se na postignuti nultu emisiju ugljika u svom globalnom poslovanju do 2030. godine. S obzirom na dugogodišnje iskustvo u području njege odjeće, LG posjeduje znanja o učinkovitosti pranja rublja i njege tkanina. Uz LG-ev napredni trio za njegu odjeće - perilicu rublja s tehnologijom AI DDTM, sušilicu DUAL Inverter Heat Pump i Styler - korisnici mogu produžiti životni vijek svoje omiljene odjeće, istovremeno smanjujući utjecaj na planet učinkovitijom upotrebom električne energije.3

„Kao svjetski lider u rješenjima za njegu odjeće, osjećamo odgovornost po pitanju održivosti okoliša, a partnerstvo s platformom NET-A-PORTER eksponencijalno povećava našu vjerodostojnost", rekao je Dan Song, predsjednik kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution. „S inovativnim proizvodima i inicijativama LG pokazuje svoju duboku predanost da svijet učini boljim mjestom i osigura da život bude dobar sada, ali i dugo u budućnosti."

06.11.2020. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh