« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
PREDSTAVLJANJE

LG G2 na hrvatskom tržištu

Uz LG-ev supertelefon LG G2 te tablet LG G Pad 8.3, predstavljeni su i uređaji serije L II

Strašno moćan mobitel
Strašno moćan mobitel (LG)
Više o

LG electronics

,

LG G2

,

LG G Pad 8.3

LG Electronics (LG) danas je u Hrvatskoj predstavio svoj najnoviji pametni telefon LG G2 te tablet LG G Pad 8.3, predstavnike LG-eve nove serije premium uređaja G. Temeljeni na LG-evoj filozofiji inovativnosti te usmjerenosti na korisnike, ovi uređaji rezultat su LG-evog istraživanja životnog stila i ponašanja potrošača te pružaju brojne prednosti kao što su ergonomski dizajn, praktične funkcije i intuitivno korisničko iskustvo.

LG G2

LG je tako, učeći od korisnika, sve tipke uređaja LG G2 smjestio na poleđinu, odnosno na mjesto gdje se pri držanju mobitela u ruci prirodno nalazi kažiprst, što ga čini prvim pametnim telefonom bez tipki na bočnim stranama kućišta. Koncept tipki na stražnjoj strani nastao je na temelju procjene korisnika prema kojoj postaje sve teže pristupiti bočnim tipkama kako uređaji postaju veći. Iskorak u dizajnu napravljen je i ugradnjom prostranog zaslona te baterije velikog kapaciteta u tanje kućište. Naime, LG-eva inovativna tehnologija Dual Routing smanjila je okvir telefona na tek 2,65 mm na bočnim rubovima.

Uz minimalistički, ergonomski i praktični dizajn, LG G2 donosi i hardverske značajke najbolje u klasi. Tako ga pokreće najnapredniji četverojezgreni mobilni procesor Qualcomm® SnapdragonTM 800 takta 2,3 GHz koji redefinira iskustvo uporabe pametnog telefona fantastičnim performansama, dok je za zapanjujuće jasne grafičke prikaze zaslužan i grafički procesor AdrenoTM 330. Full HD IPS zaslon veličine 5,2 inča, smješten u kućište širine 2,7 inča, dolazi s razlučivošću od 423 ppi za jasne prikaze visoke svjetline čak i na jakoj sunčevoj svjetlosti. Istovremeno, IPS tehnologija zaslužna je za izvrsnu grafiku, vjerne boje i slike bez izobličenja. Kako bi smanjio potrošnju energije zaslona, LG G2 koristi Graphic RAM (GRAM) koji smanjuje potrošnju energije zaslona za do 26 posto pri nepomičnim prikazima te produžuje korištenje uređaja za oko 10 posto. Tako je, uz bateriju od 3.000 mAh, LG G2 više nego spreman za cjelodnevni rad.

LG G2 jedinstven je i po tome što u tankom kućištu krije kameru od 13 MP s optičkim stabilizatorom slike (tehnologijom Optical Image Stabilizer - OIS). Ova tehnologija sprečava zamućivanje nastalo uslijed pomicanja ruke korisnika ili snimanja objekata u pokretu te tako osigurava jasnije, svjetlije i oštrije slike, čak i pri snimanju u mračnom okruženju. Nasuprot 13 MP kod uređaja LG G2, većina postojećih pametnih telefona s tehnologijom OIS imaju razlučivost od svega 4-8 MP. LG G2 dolazi i sa značajkama kao što su Super Resolution i Multipoint AF koje osiguravaju izvrsno fokusiranje, baš kao digitalni fotoaparati. Kamera uređaja LG G2 snima i Full HD videozapise od čak 60 fps.

Isto tako, LG G2 je prvi pametni telefon na tržištu koji dolazi s 24-bitnom reprodukcijom Hi-Fi zvuka od 192 kHz za studijsku kvalitetu, daleko superiorniju od CD-a. Tu je i značajka Audio Zoom koja korisniku omogućava fokusiranje na zvuk koji želi čuti. Tako se, uz zumiranje slike pri snimanju videa, naglašava i zvuk povezan s uvećanim područjem, a ova se značajka može koristiti i pri reprodukciji videozapisa.

LG G2 donosi i praktične značajke korisničkog iskustva (UX) u čijem su središtu najpopularniji oblici uporabe pametnog telefona. Tako se zaslon uređaja LG G2 uz značajku KnockON može uključiti dvostrukim tapkanjem, dok Answer Me omogućava smanjivanje glasnoće zvona nakon uzimanja uređaja u ruku te automatsko javljanje na poziv približavanjem telefona uhu. Tu su i Plug & Pop koji preporučuje opcije ili mogućnosti pri priključivanju slušalica ili USB kabela te Text Link uz koji je informacije uključene u tekst SMS-a jednostavno odabrati i pohraniti u podsjetnik ili kalendar te pretraživati na karti ili internetu. QuickRemote pretvara LG G2 u daljinski upravljač koji se može prilagoditi za rad s više uređaja, QSlide čini multitasking još praktičnijim otvaranjem dvaju dodatnih prozora na vrhu glavnog zaslona, a Slide Aside omogućava povlačenje aktivnih aplikacija na stranu zaslona trima prstima. Tu su i značajke Clip Tray koji u međuspremnik poput onog na osobnom računalu može kopirati, pohraniti i zalijepiti do 20 stavki kao što su internetske stranice te Capture Plus koji, umjesto samo vidljivog dijela, pohranjuje cjelokupnu internetsku stranicu. Naposljetku, LG G2 dolazi sa značajkom Guest Mode koja štiti privatnost vlasnika prikazivanjem samo unaprijed odabranih aplikacija kad netko pristupi uređaju sa sekundarnim uzorkom za otključavanje.

Pametni telefon LG G2 na hrvatsko tržište stiže tijekom sljedećeg tjedna, a najprije će se moći nabaviti u Vip ponudi. Nakon toga će biti dostupan i u ponudi drugih operatera.

„LG je tijekom ove godine uložio puno truda kako bi se jasno pozicionirao kao predvodnik u dizajnu, inovacijama i primjeni novih tehnologija na području potrošačke elektronike. U potrazi za inovacijama slušali smo potrošače i učili od njih, a rezultat je LG G2 - najuzbudljiviji i najambiciozniji telefon u povijesti naše tvrtke. LG će proizvodima i rješenjima i nadalje nastojati oduševljavati svoj izvor inspiracije - potrošače", rekao je Mario Medved, direktor LG-a Hrvatska.

LG G Pad 8.3

U Zagrebu je predstavljen još jedan uređaj koji potvrđuje predanost kompanije kreiranju naprednih mobilnih rješenja u okviru premium serije G - tablet LG G Pad 8.3, prvi u klasi tableta dijagonale 8 inča koji dolazi s Full HD zaslonom. Usprkos velikom 8,3-inčnom zaslonu, tanko i elegantno kućište luksuznog dizajna i širine tek 126,5 mm pruža udobnost čak i pri korištenju jednom rukom. Ovakva kompaktna prenosivost rezultat je preferencija korisnika kad je riječ o optimalnoj veličini tableta. Isto tako, iako težak tek 338 g, LG G Pad 8.3 ima snažnu bateriju od 4.600 mAh za dugotrajnu uporabu.

Opremljen je WUXGA (Widescreen Ultra Extended Graphics Array) zaslonom razlučivosti 1920x1200 (s 273 ppi), većom od one standardnog Full HD zaslona, a tu je i četverojezgreni Qualcommov procesor SnapdragonTM 600 takta 1,7 GHz koji unapređuje iskustvo snažnim performansama. LG G Pad 8.3 dolazi s brojnim značajkama korisničkog iskustva kao što su QSlide i Slide Aside, ali i onima koje osiguravaju jednostavnu povezivost poput QPair.

U predstavljanju LG-evih mobilnih noviteta sudjelovali su Kenneth Ji, direktor mobilnog poslovanja u LG Electronicsu, te Endre Vaitzner, regionalni voditelj prodaje, LG Electronics Magyar Kft., koji je istaknuo: „Činjenica da unaprijed uspijevamo osigurati najnovije tehnologije za LG predstavlja prednost na tržištu pametnih telefona. Istovremeno, LG-ev cilj je preoblikovati ovo tržište i pozicionirati se kao ključni igrač koji značajno utječe na smjer razvoja i napretka mobilne industrije s inovativnim proizvodima kao što je LG G2".

02.10.2013. 14:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh