« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
maštoviti francuzi

Lažno prijavili krađu automobila u okolici Splita kako bi zaradili

U želji da naplate štetu od krađe, počinitelji su vozilo bacili u provaliju u mjestu Lokvičići

(Getty Images)
Više o

krađa automobila

,

prevara

Zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela razbojništva policija je uhitila dvojicu Francuza koji će tijekom današnjeg dana biti privedeni u istražni centar Županijskog suda u Splitu, potvrdila je glasnogovornica Policijske uprave splitsko- dalmatinske Marina Kraljević Gudelj.

Francuski državljani, obojica 34- godišnjaka, sumnjiče se da su u četvrtak oko 16 sati, u mjestu Lokvičići, bacili osobni automobil škodu octaviju bez registarskih oznaka i sa ključevima u bravi volana.

Nakon što su se Francuzi rješili automobila istog su dana oko 19,45 sati, došli u policijsku postaju Imotski i prijavili da su oko 13 sati, u mjestu Dolića draga, bili žrtve razbojnika.

Policiji su izjavili da su im dok su bili parkirani uz cestu prišla dvojica nepoznatih muškaraca i uz prijetnju pištoljem im oteli vozilo.

Francuzi su policiji kazali kako je jedan od počinitelja pobjegao njihovom škodom, a drugi ford fiestom tamno plave boje. Vrlo brzo policija je utvrdila da se radi o lažnom prijavljivanju, a nađeno je i navodno ukradeno vozilo.

Osnovano se sumnja da su automobil gurnuli u provaliju u mjestu Lokvičići kako bi naplatili štetu od krađe vozila od osiguravajućeg društva. (hina/metro-portal)

14.11.2009. 15:03:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh