« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
ŠABAT

Latvija produžila glasovanje za 2 sata zbog Šabata

"Glavni razlog što je glasovanje produženo do 22 sata jest da se omogućiti glasovanje židovima koji svetkuju Šabat", rekla je članica povjerenstva Kristina Berzina

Fotografija vijesti
Više o

Židovi

,

Latvija

,

šabat

Kako bi glasači židovske vjeroispovijesti koji svetkuju Šabat mogli glasovati, glasovanje na prijevremenim parlamentarnim izborima u Latviji produženo je do 22 sata po lokalnom vremenu, prenosi Hina.

"Glavni razlog je omogućiti glasovanje židovima koji svetkuju šabat", rekla je članica povjerenstva Kristina Berzina, prenosi AFP. Od 950 biračkih ureda u toj baltičkoj zemlji s 2,2 milijuna stanovnika, 124 će ih ostati otvoreno do 20 sati po srednjoeuropskom vremenu. U Latviji židovska zajednica danas broji 10.000 ljudi.

Rezultati izlaznih anketa će biti objavljeni tek nakon zatvaranja svih birališta, objavila je tiskovna agencija BNS, koja vodi ispitivanje. Prvi djelomični rezultati se očekuju oko ponoći prema mjesnom vremenu, a potpuni privremeni rezultati u nedjelju poslijepodne.

Latvijci, čija zemlja uspješno izlazi iz duboke recesije, glasuju u subotu na prijevremenim parlamentarnim izborima na kojima bi mogao pobijediti sadašnji premijer Valdis Dombrovskis, iako se očekuje jako dobar rezultat proruska stranke Centar harmonije.

17.09.2011. 21:28:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh