« Auto-moto
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca

Land Roverovi Defender SVX i LRX koncept

Defender SVX
Defender SVX
Više o

land rover

Uz svjetsku premijeru Defender SVX modela predstavljenog u povodu 60. obljetnice tvrtke, Land Rover će u Ženevi imati europsku premijeru cross-coupe koncepta LRX.
LRX je zasad samo koncept, ali bi lako mogao u serijsku proizvodnju. Zamišljen je kao premium automobil za one koji vole luksuz, izgled kupea i pogodnosti 4x4 pogona. Pokreće ga 2.0-litarski turbodizelaš sa elektromotorom, a u kombinaciji s drugim Land Rover tehnologijama, ima i do 30 posto nižu potrošnju goriva.

Integrirani ERAD sustav (Electric Rear Axle Drive) nudi uporabu elektropogona pri malim brzinama i zadržava 4x4 karakteristike u teškim uvjetima. U prometnoj gužvi ERAD dopušta sporo kretanje na električni pogon, i to do 32 km/h.

SVX specijalna edicija Defendera bit će u prodaji krajem proljeća. On vanjštinom podsjeća na pretka iz 1948., ali je opremljen Garmin navigacijom, kvalitetnim audio sustavom, Recaro sjedalima i priključkom za iPod.

SVX posebna edicija je najmodernija i najopremljenija izvedba Defendera u povijesti. Imat će serijski broj, alunaplatke, jače blatobrane, stražnja LED svjetla... Bit će proizveden u samo 1800 primjeraka. (ŽS)

27.02.2008. 22:41:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh