« Auto-moto
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
PROMJENE

Facebook počinje testirati nove emotikone - reakcije

'Reakcije' su odgovor kompanije Marka Zuckerberga na vapaje korisnika, koji već dugo vremena ne žele samo lajkati, nego i dislajkati određene vijesti i na taj način izraziti svoje mišljenje

Kako ćete moći uskoro reagirati na objave
Kako ćete moći uskoro reagirati na objave (Facebook)
Više o

Facebook

,

reakcije

,

emotikoni

Facebook je konačno odlučio odgovoriti na molbe korisnika, koji već godinama traže uvođenje 'dislike' gumba. Ponuđeno rješenje opet neće izrijekom imati 'dislike', ali će imati šest drugih reakcija. 'Reakcije' su odgovor kompanije Marka Zuckerberga na vapaje korisnika, koji već dugo vremena ne žele samo lajkati, nego i dislajkati određene vijesti i na taj način izraziti svoje mišljenje.

Osim lajka, u 'Reakcijama' su i 'ljubav', 'haha', 'yay', 'wow', 'tužan' i 'ljutit', koje su se još prošle godine počele testirati u šest različitih zemalja. Sad će ih Facebook omogućiti svim svojim korisnicima, uz sitnu iznimku. Uklonili su, naime, reakciju 'yay', koju je prikazivao emoji s rumenim obrazima. U Facebooku su zaključili da bi ta reakcija mogla biti problem, jer nije univerzalno razumljiva.

Sve su reakcije izabrane u suradnji sa sociolozima. Analizirane su i reakcije ljudi na različite postove, kako bi se sve reakcije mogle svesti u šest različitih emojija.

Korištenje 'reakcija' bit će krajnje jednostavno. Gumb za lajk ostat će isti, ali ostale će se reakcije moći naći tako što će se njega duže držati pritisnutoga, nakon čega će se pojaviti izbornik s ostalim reakcijama. Još se ne zna točan datum uvođenja novosti na profile svih korisnika.

29.01.2016. 10:37:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh