« Auto-moto
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca

Električni Tara Tiny bit će najjeftiniji...

Više o

tara tiny

Nedavna najava modela Tata Nano koji će koštati u Indiji oko 2500 američkih dolara ili 1670 eura, izazvala je i druge proizvođače da krenu istim putem.

Bajaj Auto je tako u New Delhiju predstavio svoj tržišni adut koji će širokim narodnim masama nuditi za 3000 dolara, ali je najnovija informacija ponovo uzburkala duhove.
Naime, indijska tvrtka Tara International tvrdi kako će za pet mjeseci početi prodaju svog modela Tiny po rekordno niskoj cijeni od 2400 dolara (1600 eura). Ako se najave ostvare, Tara Tiny će postati najjeftiniji automobil na svijetu. U njemu ima mjesta za četiri osobe i plod je suradnje Tare i kineske tvrtke Aucma. Kinezi će za Tiny izrađivati elektromotor, pa će uz pomoć baterija imati autonomiju od 100 km.

Velike ambicijeŠefovi Tare International su vrlo ambiciozni jer su već najavili proizvodnju još tri modela s elektropogonom - Titu, Micro i Mini. S obzirom na to da je elektropogon ekološki vrlo prihvatljiv, Tara očekuje i pomoć indijske vlade u proizvodnji mališana kako bi se smanjila zagađenost u velikim gradovima. (ŽS)

27.02.2008. 22:27:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh