« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
IS A WOMAN

Lambchop sljedeće srijede u Kinu SC

Lambchop se nakon šest godina ponovno vraćaju u Zagreb, gdje će ponovno predstaviti 'Is A Woman' album koji je bio prekretnica njihove karijere - OSVOJITE ULAZNICE

Lambchop
Lambchop (Lambchop)
Više o

zagreb-info

,

nagradna igra

,

country

,

Lambchop

,

Kino SC

,

soul

,

indie rock

Nemali je broj onih koji su se tijekom sjajnog svibanjskog nastupa britanskih Tindersticksa u prepunom Kinu SC prisjetili briljantnog koncerta kojeg su Lambchop odsvirali u istoj dvorani prije 6 godina.

Svjetski poznati spoj countrya, soula, indie rocka i jazza, američki bend Lambchop, ponovno nam stiže u Zagreb, u Kino SC, 24. studenog s početkom u 20.30 sati.

Osvojite ulaznice na Metro portalu!

Doživjevši zajedno s Wagnerom i društvom pravu katarzu, posjetitelji su tada prije šest godina kraj koncerta dočekali na nogama u stanju sveopćeg delirija, izazvanog rijetko viđenim emotivnim stapanjem izvođača i publike. Došavši na vrhunac karijere, Lambchop su 2004.  godine uvjerljivo demonstrirali kako njihov spoj soula, countrya i indie rocka, s blagim uplivima jazza, izvrsno funkcionira i uživo,  a ne samo na, od strane kritike izuzetno dobro prihvaćenim, studijskim izdanjima.

U ovih sedamnaest godina, koliko je prošlo otkako se diplomirani kipar i nekadašnji parketar Kurt Wagner u potpunosti posvetio glazbi, njegovi su Lambchop nanizali čak 11 studijskih albuma, od kojih posebno mjesto u njihovoj karijeri zauzima 'Is a Woman' (2002), ploča s kojom su doživjeli veliki uspjeh širom Europe. Ne čudi stoga da su se na valu sve popularnijeg sviranja koncerata i turneja čiju osnovu predstavlja ključni album grupe, a kojeg je pod krilaticom "Don't Look Back" svojevremeno pokrenula ekipa britanskog ATP festivala (prvi u nizu koncerata odradili su The Stooges odsviravši cijeli Fun House), Lambchop odlučili europskoj publici ponuditi poseban program zasnovan upravo na gore spomenutom albumu.

Jedna od posebnosti 'Is a Woman' je i koncertni klavir, koji je na ovom albumu odigrao značajnu ulogu te je bio jedan od osnovnih preduvjeta da bi se koncert uopće održao. Stoga se izbor Kina SC za njihov drugi povratak u Zagreb nametnuo kao jedini logičan, a uspomene na njihov prošli nastup u ovoj dvorani obećavaju još jedan izniman događaj.

Ulaz se otvara u 20h.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 120kn možete kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Na ulazu će koštati 150kn.

www.myspace.com/lambchopisaband

18.11.2010. 12:37:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh