« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
COOL

Kvantni skok za prijenosna računala

GeForce GTX grafički procesori serije 10 stižu na najbrže rastuću gejming platformu

Strašne karakteristike!
Strašne karakteristike! (NVIDIA)
Više o

laptop

,

prijenosna računala

,

NVIDIA

,

GeForce GTX 1080

Tvrtka NVIDIA je danas predstavila NVIDIA® GeForce® GTX 1080,1070 i 1060 GPU-ove za prijenosna računala. Novi modeli laptopova su od danas dostupni diljem svijeta i omogućuju gejmerima kvantni skok u perfomansama i energetskoj učinkovitosti na najbrže rastućoj gejming platformi.

Temeljeni na NVIDIA PascalTM GPU arhitekturi, GTX grafički procesori serije 10 se proizvode u najnovijem FinFET 16nm procesu i ne samo što su dizajnirani za najviše perfomanse već su i optimizirani za odličan odnos perfomansi i potrošnje. Više puta nagrađivana Pascal arhitektura čini GTX seriju 10 idealnom osnovom za razvoj laptop platformi koje omogućuju korisnicima da iskuse VR u pokretu.

Proizvođači gejming laptop računala visokih perfomansi koriste spomenute grafičke procesore u modelima koji su tanki čak do 18mm, lagani do 1.8 KG i opremljeni sa najnovijim tehnologijama kako bi omogućili fenomenalne perfomanse za 4K gejming na 120Hz.

Nevjerojatne perfomanse

Grafički procesori temeljeni na NVIDIA Pascal arhitekturi predstavljaju najveći skok u perfomansama u povijesti gejming laptopa kada je u pitanju prelazak na novu arhitekturu. Dostupni modeli idu od tankih i lakih laptopova do pravih zamjena za desktop računalo. A perfomanse kada je u pitanju VR ili PC gejming dostižu razinu koja do sada nije viđena na mobilnoj platformi.

U usporedbi s Maxwell arhitekturom prošle generacije nova serija 10 omogućuje do 75% više perfomanse odmah iz tvornice. A uz Dual-FET napajanje i kontrolere u dvije faze postoji do tri puta viši overclock potencijal za još jače perfomanse.

Nova BATTERY BOOST tehnologija i G-SYNC displeji

Nova GTX 10 serija grafičkih procesora također uključuje podršku za najnoviju NVIDIA BATTERY BOOSTTM tehnologiju koja omogućuje do dva puta dulji rad na bateriji pri gejmingu i osigurava značajno stabilnije perfomanse kada laptop radi na bateriji. A uz NVIDIA G-SYNCTM tehnologiju, najbolji gaming displeji postaju još bolji i sada po prvi put vidimo 2500x1400 rezoluciju i osvježavanje od 120Hz na prijenosnim računalima.

VRWorks i Ansel na laptopima

Kao i svi Pascal grafički procesori nova GTX 10 serija za laptopove također podržava NVIDIA VRWorksTM tehnologije. One uključuju NVIDIA Simultaneous Multi-Projection tehnologiju koja omogućuje do tri puta više VR perfomanse u odnosu na prošlu generaciju. Ovaj napredak omogućuje laptop gejmerima igrati VR igre u višem kvalitetu za realniji i bolji doživljaj.

Simultaneous Multi-Projection tehnologija se također integrira u najpopularnije gejm endžin na svijetu, Unreal Engine i Unity. A više od 30 igara poput Unreal Tournament, Poolnation VR, Everest VR, Obduction, Adr1ft i Raw Data je trenutno u razvojnoj fazi.

Također tu je i NVIDIA Ansel tehnologija, moćni alat za snimanje sadržaja u igrama koji omoguća istražiti, snimiti i podijelite umjetnost igre na načine koji do sada nisu bili mogući. Sa Ansel korisnici mogu učiniti kompoziciju snimki u igri, onako kako oni žele, pomicanjem kamere u bilo kojem smjeru i iz bilo kojeg kuta u igri. Čak mogu i da snime 360 ° stereo fotosfere koje se mogu kasnije pogledati korištenjem VR naočala ili Google Cardboard dodatka za telefon. Mirror 's Edge: Catalyst, Witcher 3: Wild Hunt i The Witness su prve igre koje dolaze s podrškom za Ansel a također se očekuju i mnoge druge.

Dostupnost

Gejming računala opremljeni sa GTX 1080 GTX 1070 i GTX 1060 grafičkim procesorima su dostupni odmah od vodećih proizvođača diljem svijeta kao što su Acer, Alienware, ASUS, Clevo, EVGA, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI, Origin, Razer, Sager i XMG . Mogućnosti, cijene i karakteristike se razlikuju.

Budite u toku sa novostima tvrtke  NVIDIA

Pratite NVIDIA blogFacebookGoogle+TwitterLinkedIn i Instagram, pogledajte NVIDIA video snimke na YouTube kanalu i fotografije na Flickeru.

16.08.2016. 12:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh