« Život
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
HMM

Kvaliteta života - što je to?

Kvaliteta života u Hrvatskoj srozava se iz dana u dan, tako da su i zemlje koje su još usred Domovinskog rata bile iza nas, sada su daleko odmakle

I za ovo možemo
I za ovo možemo "zahvaliti" našim vrlim političarima (Screenshot)
Više o

Hrvatska

,

kvaliteta života

,

Social Progress Index

Social Progress Index, odnosno lista zemalja koje su ostvarile najveći napredak u ostvarivanju temeljnih ljudskih potreba, blagostanja i kvalitete života, pokazuje da je na samom vrhu popisa Finska. Slijede Kanada, Danska, Australija, Švicarska, Švedska, Norveška, Velika Britanija te Island.

Hrvatska se smjestila na 33. mjesto od 160 analiziranih zemalja. Vrijedi uočiti da su neke od zemalja koje su prije dvadesetak godina zaostajale za Hrvatskom, danas ispred nas po kvaliteti života. T

o su, između ostalih, Češka, Poljska, Slovačka, Estonija i Slovenija, koja se nalazi na 20. mjestu. Iza Hrvatske nalaze se Mađarska, koja je na 35. mjestu, Bugarska koja je na 43. mjestu, Srbija je na 47. mjestu, Crna Gora na 55., a Makedonija na 57. mjestu.

Najbolji rezultat Hrvatska je postigla na području zadovoljavanja temeljnih potreba svojih građana, gdje smo ostvarili ocjenu od 91,54 bodova. Najlošiji rezultat Hrvatska bilježi na području mogućnosti izbora koji su građanima na raspolaganju, gdje bilježimo svega 62,19 bodova. U odnosu na prošlu godinu, Hrvatska je na ljestvici napredovala za 4 mjesta.

Sve u svemu - ovo sigurno neće čitati političari, jer upravo su oni odgovorni za sve što nas je unazadilo ...

03.07.2016. 11:33:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh