« Zdravlje
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
PRIRODAN LIJEK

Kuzu - lijek protiv glavobolje, alkoholizma, alergije i prehlade

Kuzu neutralizira kiselost, može se koristiti umjesto aspirina, pomaže kod problema sa želucem i prehlade

Kuzu
Kuzu (Wikipedia)
Više o

alkoholizam

,

prirodni lijekovi

,

kudzu

,

kuzu korijen

Kuzu je biljka koja se iz Japana proširila po ostatku svijeta, a poznata je po svojim ljekovitim svojstvima. Kuzu ujedno poboljšava strukturu tla i pomaže u borbi protiv erozije, a gotovo svaki dio biljke može se jesti. Kako je vrlo otporan i brzo raste, kuzu je u pojedinim dijelovima Amerike postao problem jer se naprosto previše proširio i oduzeo prostor preostaloj vegetaciji.

Korijen kuzua popularan je prirodni lijek. U Kini se primjerice stoljećima koristio za smanjenje tjelesne temperature, liječenje probavnih problema i prehlade. Dr. Penetar s Harvarda tvrdi da kuzu pomaže i kod alkoholizma.

"Uspjeli smo dokazati da kuzu značajno smanjuje potrebu za alkoholom. Napitak pripremljen od korijena biljke ne može u potpunosti izliječiti alkoholizam, ali pridonosi kontroliranom uživanju u alkoholnim pićima", objašnjava Penetar.

U trgovinama prirodne hrane može se nabaviti sušeni kuzu koji je zdrav i koristan dodatak varivima, desertima i juhama. Naime, kuzu ujedno djeluje kao prirodan gustin. Od praha se može pripremiti i ukusan čaj koji pomaže kod migrene, visokog krvnog tlaka, bolova u ramenima i leđima, alergija i angine. Kuzu tako predstavlja pravu alternativu popularnim lijekovima protiv bolova.

Pozitivne strane kuzua potvrđene su u više istraživanja. Većina ispitanika nije imala nikakve nuspojave, dok se nekoliko osoba žalilo na vrtoglavicu.

21.04.2011. 22:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh