« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
AFERA GRADSKI PODRUM

Kutle i dalje u bijegu, raspisana i tjeralica

Rasprava u drugom predmetu iz slučaja Gradski podrum zakazana za danas na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu odgođena je do daljnjega

Miroslav Kutle
Miroslav Kutle (CROPIX)
Više o

Miroslav Kutle

,

tjeralica

,

spolna bolest

Na suđenju ponovno nije pojavio prvoosumnjičeni Miroslav Kutle protiv kojeg je nedavno zbog bijega određen pritvor i raspisana tjeralica. Kutle je nedolazak na raniju raspravu pokušao opravdati medicinskom dokumentacijom iz Mostara, no vještak je zaključio da je Kutle raspravno sposoban pa je sutkinja zatražila mišljenje izvanraspravnog vijeća koje je Kutli odredilo pritvor, nakon čega je protiv njega raspisana i tjeralica.

Nakon što su Kutlini odvjetnici njegov nedolazak na sud pokušali opravdati medicinskom dokumentacijom iz Mostara, mediji su počeli nagađati da se on nalazi u BiH. Danas Kutlina obrana nije dostavila dodatnu medicinsku dokumentaciju. U drugom predmetu iz slučaja Gradski podrum u kojem su uz Kutlu osumnjičeni Ilija Milišić i Mario Piškurić već je ispitano 80-ak svjedoka.

Predsjednica sudskog vijeća Rahela Valentić rekla je da će sljedeća rasprava biti zakazana kad bude osiguran dolazak Kutle, koji je također u slučaju Gradski podrum zbog zlouporaba već osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora.

Naime, slučaj Gradski podrum je tijekom postupka razdvojen na dva predmeta - jedan je još u tijeku, a u drugom je osuđen jer je njegova Globus grupa do dionica Gradskog podruma došla temeljem fiktivne dokumentacije o nepostojećim potraživanjima čime je zloupotrijebljen tadašnji model privatizacije.

Pravomoćna presuda, koju je potvrdio zagrebački Županijski sud u rujnu ove godine, trebala bi postati izvršna krajem ovog tjedna jer je, iako nije uručena Kutli, u međuvremenu objavljena na oglasnoj ploči zagrebačkog Općinskog kaznenog suda na kojem je osuđen u slučaju Gradski podrum. Protekom 15 dana od objavljivanja pravomoćne presude na oglasnoj ploči suda smatra se da je dostava uredno izvršena pa se pokreće postupak za izvršenje kazne. (hina/metro-portal)

 

28.10.2010. 12:54:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh