« Film
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
FANOVI; NAVALITE

Kupite si District 12 iz Igara gladi

Cijena? Prava sitnica, kako bi rekao Sir Oliver, tek 1.4 milijuna dolara

Kućica Katniss Everdeen i pripadajuće imanje
Kućica Katniss Everdeen i pripadajuće imanje (Screenshot)
Više o

imanje

,

Igre gladi

,

The Hunger Games

,

District 12

,

Katniss Everdeen

,

lokacija snimanja

Rijetko se nekon fanu ukaže prilika da postane vlasnik cijele scene iz filma koja je snimljena na otvorenom, no obožavatelji Igara gladi mogu ispuniti san i kupiti cijeli District 12, zajedno s kućicom Katniss Everdeen.

Vlasnik imanja od gotovo 300 tisuća kvadratnih metara (29 hektara) je 83-godišnji Wade Shepherd, kojem su dojadile rijeke obožavatelja koji se smucaju imanjem, naslikavaju i pitaju ga tisuću pitanja na koja on nema odgovore jer nije gledao film, niti je pročitao knjige.

Imanje inače ima prilično otužnu prošlost, jer ga je Shepherd kupio pred četrdesetak godina, a na njemu je bila predionica pamuka otvorena još 1905. godine, a cijelo je selo napravljeno kao plansko naselje s trgovinama, puteljcima i cestama i zelenim površinama. No, tvrtka je zapala u probleme, čak je jedan radnik 1966. godine ubio lokalnog šerifa i kad je Shepherd kupio imanje, sve je već bilo pred propašću.

Shepherd inače živi na drugoj strani rijeke i nema sredstava da mjesto pretvori u turističku atrakciju, no izvjesio je cijenu za koju vjeruje da bi je mogao dobiti od nekog fana ili ekipe koja bi napravila neki tematski park.

07.04.2012. 16:41:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh