« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
ZAGREB - NAPULJ

Kulturna razmjena mladih - put ka boljoj ekološkoj budućnosti

Glavni ciljevi projekta su podizanje svijesti sudionika o klimatskim promjenama, energetskoj potrošnji, poticanje na upotrebu obnovljivih izvora energije te zaštita okoliša

Mladi na djelu
Mladi na djelu (BEST)
Više o

Napulj

,

Europska komisija

,

zagreb-info

,

Kulturna razmjena mladih

,

BEST

,

studentska udruga

,

Mladi na djelu

Na tri lokacije diljem Hrvatske - Zagreb, Zadar, otok Pag, od 7. do 15. studenog održat će se drugi dio projekta Kulturne razmjene mladih s lokalnom BEST grupom iz Napulja pod nazivom "Po vjetru i Suncu prema energetskom vrhuncu!". Glavni ciljevi projekta su podizanje svijesti sudionika o klimatskim promjenama, energetskoj potrošnji, poticanje na upotrebu obnovljivih izvora energije te aktivno uključivanje u problematiku zaštite okoliša.

Projekt je podržan od strane programa Europske komisije „Mladi na djelu". Best Zagreb je neprofitna studentska organizacija, podružnica međunarodne organizacije Board of European Students of Technology (best) koja okuplja visoko motivirane studente iz 86 tehničkih i tehnoloških sveučilišta Europe.

kulturna_razmjena.jpg
Kulturna razmjena

Cilj je uključivanje studenata u izazovne međunarodne projekte kao što su stručni seminari, treninzi, radionice, kulturne razmjene te inženjerska i stručna natjecanja. Kulturna razmjena mladih je međunarodni projekt BEST-a u kojem sudjeluju dvije lokalne BEST grupe koje šalju oko 15 svojih članova u drugu zemlju.

Cilj razmjene je razvitak međunarodne suradnje kroz različite oblike neformalnog učenja. Kulturna razmjena odvija se u dva dijela od kojih je prvi održan ovo ljeto kad je 12 članova BEST-a Zagreb posjetilo Napulj.

logo_mladi_na_djelu_hrv__591.jpg
Mladi na djelu

Uz temu „Održivi razvoj i obnovljivi izvori energije" tijekom sedam dana 11 mladih Talijana i njihovi zagrebački domaćini kroz niz radionica (izrada vjetrenjače), predavanja (primjena solarne energije) i izleta (posjet vjetro-parku na Pagu) doći će do novih saznanja u vezi racionalne potrošnje energije te razviti toleranciju i steći nova prijateljstva.

Goste će upoznati s kulturom, tradicijom i prirodnim ljepotama Hrvatske kroz brojne popratne društvene aktivnosti.


08.11.2010. 14:25:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh