« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
RAT ZA PREDSJEDNIKA STRANKE

Kujundžić: Kosor je napravila puč u HDZ-u i treba dati ostavku

"Vjerujem, a to se mora dogoditi, da će gospođa Kosor koja je stranku pretvorila u svoj imperij, danas dati ostavku. Sve drugo bilo bi neprihvatljivo", rekao je Kujundžić

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

Jadranka Kosor

,

Milan Kujundžić

,

ostavka

,

unutarstranački izbori

Jadranka Kosor napravila je puč u HDZ-u i vjerujem da će danas dati ostavku, rekao je kandidat za predsjednika HDZ-a Milan Kujundžić, reagirajući na današnju najavu predsjednice HDZ-a kako će Središnjem odboru i Nacionalnom vijeću predložiti da se na Saboru stranke, 20. svibnja, izabere vodstvo, osim predsjednika, te da se izmijeni Statut tako da se izbor predsjednika HDZ-a odgodi do 1. srpnja i održi po načelu "jedan član - jedan glas", javlja Hina.

"Vjerujem, a to se mora dogoditi, da će gospođa Kosor koja je stranku pretvorila u svoj imperij, danas dati ostavku. Sve drugo bilo bi neprihvatljivo", poručio je Kujundžić sa konferencije za novinare.

Prihvatljiv mu je, kaže, model jedan član jedan glas, ali ne po Jadranki Kosor nego, kako je naglasio, po normalnim demokratskim standardima.

Ponašanje čelnice HDZ-a, kaže, nije za njega iznenađenje. "Onaj tko je dobio na poklon aklamacijom i stranku i državu to doživljava kao igračku. Gospođa Kosor se zaigrala sa strankom i sa državom. Državu je na određeni način izgubila, a sada priprema scenarija kako izgubiti HDZ", poručio je kandidat za predsjednika HDZ-a Kujundžić.

Kamo sreće da je Kosor htjela demokratizirati HDZ prije dvije godine kada je došla na čelo stranke - HDZ ne bi doživo kalvariju koju je doživio, poručio je.

"Nebitno je tko će i kada će postati predsjednik HDZ-a, važno je da se dogodi sadržaj, a sadržaj je da se HDZ demokratizira. Kosor i njezini poslušnici i nalogodavci moraju otići s političke scene jer nisu oni ti koji će u trenutku kada gube tražiti drukčija pravila igre", rekao je Kujundžić.

Podržat će, kaže, da se na Saboru stranke, 20. svibnja, ne izabere ni predsjednik ni druga tijela, nego da se prihvate samo izmjene Statuta, a da se predsjednik i druga tijela izaberu kasnije.

"HDZ u ovom trenutku kao stranka na određeni način ne postoji, postoji samo jedna interesna grupacija nesretnika koji nastoje sačuvati svoje fotelje i materijalne interese", ocijenio je.

30.03.2012. 17:18:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh