« Život
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
STVARNO?

Kućanski aparati koji vam gutaju struju

Koji su to nezasitni uređaju istražili su kolege s portala Brightside., a vi malo razmislite što ćete isključivati iz utičnice navečer

Nemojte ga ostavljati u utičnici...
Nemojte ga ostavljati u utičnici... (Arhiva)
Više o

potrošnja

,

kućanski aparati

Kućanski aparati troše električnu energiju i u trenucima kad su isključeni, a mnogi od njih imaju čisto pristojnu potrošnju koja će vam se odraziti na računu.

Koji su to nezasitni uređaju istražili su kolege s portala Brightside., a vi malo razmislite što ćete isključivati iz utičnice navečer.

Digitalni TV tuner - troši električnu energiju nakon što ih isključite ili ostavite na čekanju. Koliko? Otprilike 22 W dnevno.

Punjači - ostavite ih u utičnici i oni će nastaviti trošiti struju bez obzira na to što niste priključili svoj mobitel na punjenje... nije puno, cca 1.2W dnevno, no ako je u igri 365 dana i par punjača... zbrojite sami.

Stolna računala i laptopi - isključite li ih i ne ištekate iz struje, potrošit će oko 96 W dnevno. I više ako ih ostavite na čekanju.

Televizor - gasite li TV ili ga ostavljate na čekanju? Potonje rezultira potrošnjom od oko 25 W dnevno.

Uređaji s brojačima - brojač na uređaju je aktivan? To znači kako uređaj još uvijek troši struju. Moguće i do 108 W dnevno

24.06.2017. 11:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh