« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
IAAF Zagreb

Kubanka Moreno 76.62 metra

Novi osobni i rekord mitinga u bacanju kladiva

Yipsy Moreno
Yipsy Moreno (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Ivana Brkljačić

,

IAAF

,

Yipsy Moreno

,

IAAF Zagreb Grand Prix

,

IAAF Zagreb

Već u prvoj disciplini IAAF Zagreb Grand Prix atletskog mitinga Kubanka Yipsy Moreno je u bacanju kladiva postavila svoj osobni i novi rekord mitinga bacivši spravu na daljinu od 76,62 metara.

Srebrna kladivašica sa OI u Pekingu je pobjednički hitac, koji je i rekord Sjeverne i Srednje Amerike, bacila u drugom pokušaju, a svi ostali pokušaji su bili neispravni.

Kubanka je u Zagrebu bacila treći hitac sezone po duljini, a nije imala pravu konkurenciju s obzirom da je olimpijska pobjednica Bjeloruskinja Aksana Miankova zbog bolesti odustala od mitinga u ponedjeljak navečer.

Drugo mjesto zauzela je Slovakinja Martina Danisova-Hrasnova s hicem od 72,63, a treća svjetska prvakinja Nijemica Betty Heidler sa 71,82. Hrvatska rekorderka Ivana Brkljačić zauzela je četvrto mjesto sa hicem od 69,83 metra bačenim u zadnjem, šestom pokušaju.

"Zadovoljna sam bačenim u Zagrebu, iako mi je malo žao što nisam išla preko 70 metara. Obećavam da ću preko 70 metara ići na finalu Svjetskog kupa u Stuttgartu sljedećeg vikenda. Kubanka Moreno je pravo čudo i drago mi je što je osobni rekord postigla upravo u Zagrebu", kazala je Brkljačić, koja bi sa hicem iz Zagreba ušla u finale Olimpijskih igara u Pekingu.

Ivana Brkljačić je vlasnica hrvatskog rekorda koji iznosi 75,08 metara. (HINA)

09.09.2008. 20:06:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh