« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
SPEKTAKL U ZAGREBU

Blanka pobijedila nakon pripetavanja

Atletski miting doveo je u Zagreb pregršt olimpijskih medaljaša i sjajne rezultate

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Ivana Brkljačić

,

Blanka Vlašić

,

IAAF Grand Prix miting

,

Hanžek

,

Hanžekovićev memorijal

Tradicionalni Memorijal Borisa Hanžekovića sa statusom IAAF Grand Prix mitinga bio je prilično inspirativan za natjecatelje u tehničkim disciplinama, u kojima su postignuti sjajni rezultati.

Blanka Vlašić preskočila je 204 cm i time postavila novi rekord mitinga, no na postolju je prvo mjesto podijelila s Anom Čičerovom koja je preskočila istu visinu i postavila svoj osobni rekord. Obje atletičarke uspjele su preletjeti letvicu iz trećeg pokušaja. Nakon toga letvica je dignuta na 206 cm, no niti jedna nije uspjela preskočiti tu visinu. 

Neuobičajena odluka organizatora da jedna atletičarka mora biti pobjednica dovela je do pripetavanja, u kojima su se visine smanjivale sve do 196 cm, no niti to umorne natjecateljice nisu uspjele preskočiti.

Čičerova se pokazala kao prava dama, prepustivši pobjedu domaćici Blanki odustajanjem od daljnjeg natjecanja. 

Druga paradna disciplina za domaće natjecatelje trebalo je biti žensko kladivo, no Ivana Brkljačić nije uspjela dobaciti preko 70 metara, što je bilo dovoljno za četvrto mjesto. Pobijedila je Kubanka Yipsy Moreno s osobnim rekordom i rekordom mitinga, daljinom od 76,62 metra.

Memorijalna utrka na 110 metara prepone je, treći put zaredom, pripala svježem olimpijskom pobjedniku Darronu Roblesu s rezultatom 13,20 sekundi, ispred Jamajčanina Richarda Phillipsa i Čeha Petra Svobode.

Stotku su, kako se i očekivalo, dobili Jamajčani. Nesta Carter, prva izmjena zlatne olimpijske štafete iz Pekinga pobijedio je s 10,23, ispred Amerikanca Rodneya Martina i zemljaka Ainsley Waugha koji su ušli u cilj poravnani u vremenu 10,41. Žensku utrku dobila je Veronica Campbell-Brown ispred četiri Amerikanke, dok je na 200 metara pobijedila petoplasirana sa stotke Carmelitta Jetter. (METRO)

09.09.2008. 20:22:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh