« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
PLEMENITOST NA DJELU

Iz Zagreba krenula pošiljka knjiga

Kamion prepun knjiga, koje su sakupili Zagrepčani u akciji za Dalmatinsku zagoru, krenuo je put odredišta.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Sebelić, CROPIX)
Više o

AGM

,

donacija

,

akcija sakupljanja knjiga

Pošiljka knjiga s više od 30 tisuća naslova, koje su Zagrepčani prikupili u humanitarnoj akciji AGM-a, uz medijsku potporu, otišla je za knjižnice, škole i vrtiće u Kninu i u druga mjesta Dalmatinske zagore.

Kamion pun knjiga krenuo je jučer prema Kninu ispred bivše tvornice mesne industrije Sljeme, a ispratili su ga zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te direktor i zamjenik direktora AGM-a, podružnice Zagrebačkog holdinga, Bože Čović i Bože Šimleša.

Bandić je izjavio da svake godine u isto vrijeme na simboličan način i lijepom gestom AGM priredi iznenađenje, a najviše za gradove i općine posebne državne skrbi. U prošlogodišnjoj akciji knjige su darovane Vukovaru, a ove godine u Knin i Dalmatinsku zagoru odlazi od 25 do 30 tisuća naslova knjiga.

"Neka dođu do svakog djeteta, do svakog čovjeka, da ih pročita jer kažu da je u knjigama znanje i mudrost", poručio je Bandić.

Istaknuo je da je to mali dar, mala zahvala, za sve ono sve što je Knin kao herojski grad pretrpio u Domovinskom ratu. Najavio je da će sljedeće godine biti na istom mjestu s istom zadaćom kada će knjige otići u Gospić i druge gradove i općine Like.

Bože Šimleša rekao je da je AGM u dogovoru s Radio Sljemenom i drugim medijima krenuo u zajedničku akciju humanosti da se pomogne knjigom tamo gdje je najpotrebnije, poglavito školskim knjižnicama u Kninu, i drugdje po Dalmatinskoj zagori. Rekao je da su u pošiljci raznovrsne knjige, od slikovnica do školske lektire, beletristike, rječnika, leksikona, te do vrijednih izdanja, starih 50 godina.

Šimleša je rekao da su u akciji prikupljanja knjiga Zagrepčani još jednom pokazali da imaju veliko srce. Dodao je da su im se građani javljali iz svih dijelova Zagreba, koje su obilazili i iz njihovih domova prikupljali knjige.

Direktor AGM-a Bože Čović pozvao je Zagrepčane, koji su zakasnili na ovogodišnju akciju darivanja knjiga, da u njoj sudjeluju iduće godine. Rekao je da se akcija održava u proljeće, AGM je oglasi preko medija, a onda Zagrepčani knjige mogu donijeti na mjesto prikupljanja u Mihanićevoj ulici ili, ako to nisu u mogućnosti, pozvati da se dođe po knjige. Ovogodišnja akcija trajala je od kraja svibnja do polovice srpnja.

Istaknuo je da je ove godine u akciji od građana prikupljeno dvostruko više naslova knjiga nego prošle godine. (HINA)

04.09.2008. 10:52:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh