« Spektakli
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
ČESTITKE

Kršten britanski princ George

Samo 22 osobe bile su u srijedu na krštenju princa Georgea, trećeg u nasljednom redu britanske krune

Mali princ je kršten
Mali princ je kršten (Arhiva)
Više o

princ William

,

Kate Middleton

,

kraljević George

,

vojvoda od Cambridgea

Vojvoda od Cambridgea, čija je majka Diana poginula bježeći od paparazza u Parizu 1997. godine, i njegova supruga pozvali su na privatnu svečanost krštenja samo najbližu rodbinu i kumove.

Kraljica Elizabeta, njezin suprug princ Philip, prestolonasljednik Charles i Williamov brat Harry bili su na svečanosti. Među uzvanicima su bili i roditelji i sestra vojvotkinje od Cambridgea. Malenoga kraljevića krstio je nadbiskup od Canterburyja Justin Welby vodom iz rijeke Jordan.

Iako je krštenje održano iza zatvorenih vrata u kraljevskoj kapelici palače St. James, ispred tog zdanja okupila se gomila čestitara nadajući se da će vidjeti goste pri dolasku.

George je rođen 22. srpnja u Londonu, a njegov izlazak iz bolnice s roditeljima pratili su milijuni ljudi diljem svijeta. Na krštenju je imao sedmero kumova, šest prijatelja Williama i Kate iz djetinjstva i sa školovanja te Williamovu sestričnu Zaru Tindall. Takav izbor odmak je od tradicije po kojoj su članovi europskih kraljevskih obitelji bili kumovi jedni drugima.

'Ovo nije državna nego obiteljska prigoda i mislim da prinčevski par želi držati Georgea što je dalje moguće od medijske pompe kako bi mu mogli pružiti normalno odrastanje', kazala je povjesničarka monarhije Clarissa Campbell.


Nakon krštenja snimljen je prvi službeni portret četiriju naraštaja britanske kraljevske obitelji nakon više od sto godina, s kraljicom i trojicom njezinih izravnih nasljednika Charlesom, Williamom i Georgeom.

23.10.2013. 17:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh