« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
'garaža' i 'selotejp'

Krnjak zbog deranja izbačen iz sudnice

Osoba zbog čijeg nedolaska se ponavlja suđenje ponovno usporava proces

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić, CROPIX)
Više o

Branimir Glavaš

,

Ivica Krnjak

,

suđenje Glavašu

,

slučaj garaža

,

Radoslav Ratković

,

Branko Šerić

Suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za zločine nad srpskim civilima i danas je nastavljeno čitanjem iskaza svjedoka ranije ispitanih u postupku za slučajeve "garaža" i "selotejp", no iz sudnice je zbog vikanja na suca izbačen drugooptuženi Ivica Krnjak.

Tijekom čitanja iskaza bivše novinarke beogradske 'Politike' Snežane Berić, Krnjak je ustao i rekao da 'to ne može slušati' jer se na taj način širi četnička propaganda. Sudac Željko Horvatović potom ga je upozorio da se smiri, ali je Krnjak nastavio, pa je izbačen iz sudnice.

'Konstatira se da drugooptuženi Krnjak upada u riječ te počinje vikati na predsjednika vijeća', izdiktirao je sudac u službeni zapisnik.

Krnjaka je upozorio da će, ukoliko se sličan incident ponovi, biti izbačen sa suđenja do kraja glavne rasprave.

Iako sva svjedočenja od ranije postoje u sudskom spisu, a čitaju se jer je suđenje prošloga tjedna krenulo ispočetka, iskazu je prigovorio i prvooptuženi Glavaš.

'Iskaz svjedokinje je najobičnija laž, pa ako se prihvati kao vjerodostojno značilo bi da je Hrvatska nastala na zločinačkom udruživanju', kazao je Glavaš.

Jedan od odvjetnika Branko Šerić dodao je da sadržaj iskaza predstavlja govor mržnje na koji bi trebalo reagirati i Državno odvjetništvo.

U svojem iskazu Snežana Berić je govorila da su Srbi u ratnom Osijeku živjeli u strahu, a svjedočila je i o nekadašnjem šefu osječke policije Josipu Reihlu Kiru. Rekla je da je on bio dobar čovjek koji je smirivao tenzije u Osijeku i okolici.

Osim njezinog iskaza, jutros su pročitana i svjedočenja nekih novinara, kao i iskaz Radoslava Ratkovića, jedine preživjele žrtve egzekucija na Dravi 1991. Ratković je, bez prisustva javnosti, krajem lipnja ove godine ispitan putem video veze ispitan na sudu u Beogradu. Suđenje se nastavlja sutra, kada bi se trebali saslušati novi svjedoci. (hina/metro-portal)

13.11.2008. 15:39:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh