« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
nema love ...

Kriza odgodila argentinsko nogometno prvenstvo

Apertura je trebala početi za desetak dana, no zbog dugova je odgođena

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Apertura

Početak argentinskog nogometnog prvenstva odgođen je do daljnjeg u utorak zbog dugova.

"Izvršni odbor Argentinskog nogometnog saveza odlučio je jednoglasno u utorak da prvenstvo u svim kategorijama ne može početi kako je predviđeno", priopćenje je AFA-e.

Prvenstvo za prvu ligu Apertura, čiji se prvi dio sezone igra od kolovoza do prosinca, trebalo je početi 14. kolovoza.

Argentinske ekipe koje sudjeluju u Copa Sudamericana, južnoameričkom ekvivalentu Europske lige, ne bi trebali biti pogođeni ovom odgodom kao ni reprezentacija pod vodstvom Diega Maradone.

U priopćenju se navodi kako AFA pokušava naći odgovarajuće rješenje za problem klupskih dugova.

Sjedište AFA u centru Buenos Airesa napalo je oko stotinu nezadovoljnika ovom odlukom koji kamenjem razbijali prozore te tražili ostavku predsjednika Julia Grondone.

Neki od argentinskih najvećih i najuspješnijih klubova su među najvećim dužnicima, među kojima su južnoamerički prvaci River Plate, Racing Club i Independiente.

Izbori bliski poreznoj upravi tvrde da klubovi duguju vladi 300 milijuna argentinskih pezosa (74,43 milijuna američkih dolara), uz dugove AFA-i i vlastitim igračima.

U ponedjeljak je AFA zatražila od televizijskih kuća da televizijska prava za ovu sezonu budu revidirana na 720 milijuna pezosa s najprije dogovorenih 268 milijuna.

Izvor: Hina

05.08.2009. 12:01:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh