Metro-portal.hr

objavljeno 05.08.2009. 12:01:24
nema love ...

Kriza odgodila argentinsko nogometno prvenstvo

Apertura je trebala početi za desetak dana, no zbog dugova je odgođena

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Početak argentinskog nogometnog prvenstva odgođen je do daljnjeg u utorak zbog dugova.

"Izvršni odbor Argentinskog nogometnog saveza odlučio je jednoglasno u utorak da prvenstvo u svim kategorijama ne može početi kako je predviđeno", priopćenje je AFA-e.

Prvenstvo za prvu ligu Apertura, čiji se prvi dio sezone igra od kolovoza do prosinca, trebalo je početi 14. kolovoza.

Argentinske ekipe koje sudjeluju u Copa Sudamericana, južnoameričkom ekvivalentu Europske lige, ne bi trebali biti pogođeni ovom odgodom kao ni reprezentacija pod vodstvom Diega Maradone.

U priopćenju se navodi kako AFA pokušava naći odgovarajuće rješenje za problem klupskih dugova.

Sjedište AFA u centru Buenos Airesa napalo je oko stotinu nezadovoljnika ovom odlukom koji kamenjem razbijali prozore te tražili ostavku predsjednika Julia Grondone.

Neki od argentinskih najvećih i najuspješnijih klubova su među najvećim dužnicima, među kojima su južnoamerički prvaci River Plate, Racing Club i Independiente.

Izbori bliski poreznoj upravi tvrde da klubovi duguju vladi 300 milijuna argentinskih pezosa (74,43 milijuna američkih dolara), uz dugove AFA-i i vlastitim igračima.

U ponedjeljak je AFA zatražila od televizijskih kuća da televizijska prava za ovu sezonu budu revidirana na 720 milijuna pezosa s najprije dogovorenih 268 milijuna.

Izvor: Hina

05.08.2009. 12:01:24
http://metro-portal.hr/kriza-odgodila-argentinsko-nogometno-prvenstvo/20071/