« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
bog je nedodirljiv

Kriza ne napada blagoslovljene račune

Propovjedajući odricanje i žrtvu u vrijeme kad se ionako ima malo, a simultano gradeći multimilijunski projekt, Crkva je još jednom dovela u pitanje svoj kredibilitet.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

U vrijeme najveće svjetske krize institucija „zadužena" za duhovnu obnovu vjernika savjetuje odricanje od materijalnih dobara  i susretljivost prema bližnjima dok istovremeno, ignorirajući globalno ekonomsko rasulo, na Ksaveru gradi 66 milijuna kuna vrijednu zgradu Hrvatske biskupske konferencije.

Naime, projekt Katoličke crkve je jedan od rijetkih koji nije bio podložan odgodama zbog krize. Štovoše, radovi ne prestaju i sve ide po zamišljenom planu.

Nova zgrada HBK zauzimat će prostor od 6000 četvornih metara po ideji Nenada Fabijanića, poznatog arhitekta, čiji se komentar nije mogao dobiti jer to nije odobrila Hrvatska biskupska konferencija. Projekt je odabran putem javnog natječaja još 2004. godine i o njemu se već govorilo u medijima.

Izvor financijskih sredstava, prema ranijim tvrdnjama HBK, dolazi od dobrotvornih priloga, a određenu svotu novca donirala je i Talijanska biskupska konferencija.

18.08.2009. 10:44:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh