« Život
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
ZNATE LI?

Kritične godine u braku su ... pogodite koje?

Sedma godina braka nije najkritičnija, pokazalo je istraživanje koje je zaključilo da pravi problemi dolaze zapravo dosta kasnije ...

Nije baš da problemi počinju odmah ...
Nije baš da problemi počinju odmah ... (Shutterstock)
Više o

brak

,

problemi

,

godine braka

Sreća u braku počinje opadati odmah nakon vjenčanja, ali suprotno urbanom mitu, kriza ne nastupa u sedmoj godini, nego kasnije.

Prema istraživanju znanstvenika sa sveučilišta Brigham Young u državi Utah, najveći problemi između supružnika počinju između desete i petnaeste godine braka.

To su zaključili nakon studije provedene među više od 2500 žena, koje su odgovarale na pitanja o kvaliteti svojih brakova od trenutka kad su izrekle 'sudbonosno da' do 35. godišnjice.

Žene rođene krajem pedesetih ili početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća, koje su se udale u svojim dvadesetim, odgovarale su i na pitanja o tome koliko se često s muževima prepiru oko kućanskih poslova, odgoja djece, njihova tulumarenja i gledanja drugih žena.

Odgovori su pokazali da u većini brakova sreća i komunikacija kreću silaznom putanjom od samog početka - i nikad se ne poprave.

Oko 65 posto ispitanica kazalo je da je s godinama braka razina sreće koju su osjećale bila sve manja, a 85 posto ih je reklo da s vremenom sve manje vremena provode u čavrljanju i smijanju sa suprugom.

Prva opasnost za vezu dolazi poslije desete godine braka.

Rezultati američkih znanstvenika, objavljeni u časopisu Social Science Research, pokazuju da prepirke, svađe i prateće napetosti dosežu vrhunac između desete i petnaeste godine braka.

Za one koji uspiju prebroditi kritične godine, stvari poslije krenu nabolje. A za one uistinu strpljive, oko 35. godišnjice brakovi su skladni kao na početku.

02.09.2016. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh