« Film
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
STALNI GOST

Kritičar Stjepan Hundić u žiriju portugalskog filmskog festivala

Kreativni direktor Libertas film festivala s još pet članova ocjenjivat će filmove na festivalu koji istražuje nove trendove filmske industrije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Admir Buljubašić/CROPIX )
Više o

filmski festival

,

Libertas Film Festival

,

Stjepan Hundić

Hrvatski filmski novinar i kritičar Stjepan Hundić izabran je u žiri prestižnog međunarodnog festivala nezavisne filmske produkcije koji će se od 10. do 17. travnja održati u portugalskom gradu Funchalu, priopćio je danas Libertas film festival.

Hundić je izabran za jednog od članova žirija petog portugalskog internacionalnog filmskog festivala koji istražuje nove trendove u filmskoj umjetnosti. Za ostale članove žirija izabrani su Fernando Vendrell (portugalski producent), Beatriz Flores Silva (urugvajska redateljica i producentica), Giacomo Martini (direktor festivala) i Pyhllis Mollet (filmska konzultantica).

Glavna kategorija programa su igrani filmovi snimljeni nakon 1. siječnja 2008. godine, dok ostatak programa čine još kratki filmovi i posebna sekcija filmova s otoka Madeira.

Filmovi će se natjecati za "Zlatnu nagradu grada Funchala", što je ujedno glavna nagrada i u kategorijama za najbolju glumicu, najboljeg glumca, nagradu publike, najbolji kratki film i nagrada za životno djelo.

Stjepan Hundić već 20 godina radi kao filmski novinar i kritičar. Kreativni je direktor Libertas film festivala, objavio je i tri knjige intervjua s nekim od najpoznatijih osoba iz filmske industrije, te je stalan gost najvećih filmskih festivala na svijetu: Berlin, Cannes, Venezia, Sundance, Toronto, Hong Kong, Pusan, Locarno i drugih, stoji u priopćenju. (hina/metro-portal)

09.04.2010. 19:04:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh