« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Krešimir Bedek osvojio tri nagrade u Barceloni

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

Krešimir Bedek

,

nagrada u Barceloni Bedek

,

gitarističko natjecanje Krešimir Bedek

,

Miguel Llobet

Krešimir Bedek na međunarodnom gitarističkom natjecanju u Barceloni osvojio je tri nagrade - prvu nagradu žirija, nagradu publike i nagradu za najbolju interpretaciju skladbe suvremenoga katalonskog kompozitora, priopćeno je danas iz hrvatskog Veleposlanstva.

Na međunarodnom gitarističkom natjecanju Miguel Llobet održanom u Barceloni, od 2. do 9. studenoga, Krešimir Bedek pobijedio je u finalu natjecanja na kojemu su sudjelovali gitaristi iz Španjolske, Francuske, Njemačke, Čilea, Kolumbije, Meksika, itd.

Krešimir Bedek (Zagreb, 1981.) započeo je učiti gitaru sa šest godina. Nakon završenoga klasičnog obrazovanja, za vrijeme studija prava, upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu, gdje je 2005. diplomirao gitaru summa cum laude u klasi Darka Petrinjaka. Kao jednom od najboljih studenata generacije dodijeljena mu je "Top stipendija za top studente" tjednika "Nacional".

Gitarski nauk usavršava u Nizozemskoj, na postdiplomskom studiju u klasi proslavljenog gitarista i pedagoga Zorana Dukića, na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, gdje je magistrirao 2008. Nastupao je u Hrvatskoj i u inozemstvu (Nizozemska, Belgija, Njemačka, Slovenija, Portugal, Španjolska) svirajući na solističkim koncertima, uz orkestar i u različitim komornim sastavima.

Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja na hrvatskim regionalnim i državnim natjecanjima i pobjednik je međunarodnih gitarističkih natjecanja Guitarmania 2007. (Almada, Portugal), Guitar and Chamber Music Festival Zwolle 2006. (Zwolle, Nizozemska) i Scharpach gitaar concurs (Enschede, Nizozemska). (hina/metro-portal)

14.11.2008. 06:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh