« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
PRIJETNJA

Kremlj najavio masovna otpuštanja ako dođe do napada na Kavkazu

Otpuštanje visokih dužnosnika službi sigurnosti Medvedev će odobriti ako dođe do novih sukoba na Kavkazu

Kremlj
Kremlj (Wikipedia)
Više o

Kremlj

,

Dmitrij Medvedev

,

Kavkaz

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev zaprijetio je u četvrtak otpuštanjem visokih dužnosnika službi sigurnosti ako ne uspiju spriječiti nove napade na strateška postrojenja na ruskom sjevernom Kavkakzu nakon što su tamošnji islamistički pobunjenici napali hidrolektranu.

Šestorica maskiranih napadača napala su elektranu u Kabardino-Balkariji u srijedu, ubili dvojicu stražara i daljinski aktivirali bombe kod glavnih generatora, rekli su u izjavi istražitelji tužiteljstva.

Napad je potaknuo strahove da se islamistička pobuna na jugu Rusije širi van žarišta nasilja a analitičari kažu da j e ispunjeno obećanje pobunjenika da će svoju pozornost preusmjeriti na gospodarske ciljeve.

"Treba temeljno drugačiji sustav, planiran i objedinjen za sve gospodarske strukture na Kavkazu", rekao je Medvedev glavnom dužnosniku ruskog energetskog sektora Igoru Sečinu na sastanku u Moskvi koji je prikazala državna televizija.

Dužnosnici "moraju činiti sve što mogu kako bi osigurali da se takve stvari više ne događaju. Ako se dogode nitko od čelnika redarstvenih i sigurnosnih službi i energetskih tvrtki neće zadržati posao. Svi će biti otpušteni", rekao je Medvedev.(hina/metro-portal)

22.07.2010. 22:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh