« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
MYTHBUSTERS

Kreme protiv bora nisu učinkovite

Posao razbijača mitova ovaj je put preuzela znanost i popljuvala sve reklame za kreme protiv bora

Eto, i tu nas muljaju ...
Eto, i tu nas muljaju ... (Arhiva)
Više o

koža

,

pomlađivanje

,

učinkovitost

,

kreme protiv bora

,

anti-aging

,

liposomi

Znate one reklame kad božanstveno lijepe žene nanose na svoja meka i prekrasna lica mrvicu neke kreme savršeno manikiranim prstima ... a nakon toga slijedi animacija ulaska "čarobnih tvari" u kožu i sva čuda koja rade. E, to vam je fake, kaže profesor Luis Bagatolli sa Sveučilišta Južna Dakota.

Bajke koje nam serviraju kozmetičke tvrtke o tome kako liposomi, glavni sastojak svih anti-aging i krema sličnih imena, uopće ne ulaze u kožu, pa stoga niti ne mogu potaknuti proizvodnju kolagena koji daje elastičnost koži i pegla bore.

Znanstvenici kao znanstvenici, vidjeli reklamu, uzeli kremu, obojili liposome u njoj fluorescentnom bojom i spektroskopskim snimanjem dokazali da se oni zapravo raspršuju već pri prvom dodiru s kožom.

Naime, koža ima zadatak blokirati nepoznate sastojke i spriječiti ih da ne prodru u tijelo, pa tako regira upravo na liposome. 

Znači, ako vam pokušaju uvaliti takvu kremu u obližnjoj trgovini, pristojno zahvalite i odbijte, novčanik će vam biti zahvalan, a koži je svejedno - ionako joj ne bi pomogli.

22.02.2013. 22:02:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    alenst
    28.02.2013. 12:58
    ma kakve skupe kreme za bore,žene,poslušajte savjet alena za 100% učinak od 15tak kuna,u DM-a kupite balein VAZELIN i svaku večer mažite direktno na bore i nakon mjesec dana past će te na guzicu,provajte,i tako kupujete razne,skupe reklamirane pizdarije pa zašto ne bi provale jedan jeftin savjet
  2. avatar
    Darija_ZG
    05.09.2021. 12:08
    Ne bih se slozila. Koristim retinol vec 2 godine i frontalne bore na celu su mi nestale. Također SPF je sve!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh