« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
25. LIPNJA

Kreće Jadran ekspres na relaciji Beograd - Split

Sezonski vlak će dva grada spajati jednom tjedno, a cijena povratne karte u drugom razredu stajat će 70 eura

Beograd Split Jadran ekspres
Beograd Split Jadran ekspres (Vjekoslav Skledar/Cropix)
Više o

program za ožujak

,

milicija

,

zračenje mobitela

,

prvenstvo zagrebačkog Sveučilišta

,

Zsss

Sezonski vlak "Jadran ekspres" na relaciji od Beograda do Splita, sa zaustavljanjem u Kninu i Perkoviću, počet će prometovati od 25. lipnja i na toj relaciji prevozit će putnike do 28. kolovoza, objavile su u ponedjeljak "Železnice Srbije".

Vlak će iz beogradske željezničke postaje polaziti jednom tjedno, svakog petka u 15:25, dok će subotom kretati iz Splita u 16:09 sati. Prema redu vožnje, dolazak u Beograd planiran je u nedelju u 07:18 sati, a karte za taj vlak bit će u prodaji krajem ovog tjedna.

Putovanje u drugom razredu na relaciji Beograd-Split-Beograd stajat će 70 eura, dok će u prvom stajati 105 eura. U jednom pravcu, cijena karte u drugom razredu iznosi 38, a u prvom 57 eura. Putovanje od Beograda do Knina stoji 33 eura u drugom i 49 u prvom razredu, dok je povratna karta na ovoj relaciji 62, odnosno 93 eura.

Djeca do šest godina, za koje nisu rezervirana posebna mjesta, moći će se voziti besplatno, a djeca uzrasta od šest do 14 godina plaćaju 50 posto jeftiniju kartu. Rezervacija sjedala je obavezna.

>> Vrijeme je da Hrvati u Srbiju mogu samo s osobnom iskaznicom

Kako je navedeno, putnicima "Jadran ekspresa" koji izlaze i ulaze u stanicu Perković, vrijedit će karte u lokalnim vlakovima Hrvatskih željeznica za putovanje do i od Šibenika.

Ovisno o interesu putnika, u sastav ovog vlaka će se uključivati i vagon za prijevoz automobila, a karta za prijevoz stajat će 40 eura, stoji u priopćenju. (hina/metro-portal)

14.06.2010. 17:33:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh