« Film
objavljeno prije 3 godine i 2 mjeseca
FILMOVI

Kratka baza: 25 FPS videoteka

Predstavljamo novo lice Kratke baze, filmskog arhiva Udruge za audio-vizualna istraživanja 25 FPS, koji će tijekom 2021. godine svojim članovima omogućiti pristup filmovima iz natjecateljskog programa Festivala 25 FPS

Kratka baza
Kratka baza (Arhiva)
Više o

25FPS

,

Kratka baza

Kratka baza je arhiv Udruge za audio-vizualna istraživanja 25 FPS, a obuhvaća filmove koji su se prijavljivali u natjecateljski program Festivala 25 FPS. Arhiva broji više od 7000 naslova, uključuje međunarodne festivalske uspješnice i manje poznate radove te nudi iscrpan uvid u produkciju kratkometražnog, a napose eksperimentalnog i hibridnog filma posljednjih desetak godina.

U namjeri da doskoči trenutačnoj epidemiološkoj situaciji, Udruga 25 FPS pokreće online videoteku, koja će dio sadržaja iz Kratke baze učiniti dostupnima svojim korisnicima: filmašima, istraživačima, studentima te svima onima koje zanima inovativni, eksperimentalni i hibridni film.

Od 1. ožujka godine članovi Kratke baze dobit će pristup linku na kojem će moći pogledati arhivu dosadašnjih natjecateljskih programa festivala. Krećemo s 2015. godinom i programima „Uzorci", „Karte", „Odnosi", „Skale", „Testovi" i „Standardi" u sklopu kojih su prikazani filmovi Petera Tscherkasskog, Bena Russella, kao i jedan od laureata te godine - Lažna sila Philipa Widmanna. Filmovi će biti dostupni za gledanje mjesec dana, nakon čega objavljujemo sljedeći natjecateljski program, a o svakoj promjeni sadržaja članove ćemo redovito upozoravati i obavještavati.

Za pristup 25 FPS videoteci potrebno je postati članom Kratke baze ili osvježiti svoje članstvo registracijom na web stranici Kratke baze. Članarina iznosi 50 kuna i vrijedi cijelu godinu, a članovima omogućuje pristup arhivu Kratke baze, besplatan ulaz na projekcije Iz Kratke baze u kinu Kinoteka te 20% popusta na Udruginu ediciju Kvadrati sekunde i kataloge prošlih festivalskih izdanja.

Eksperimentalni i umjetnički film u neizvjesnosti pronalazi trajnu inspiraciju te nam poznate fenomene predstavlja na nov način. Stoga vas pozivamo da postanete dio zajednice ljubitelja inovitivnoga filma te da se tijekom sljedeće godine zajedno prisjetimo filmskih naslova koji su nas potaknuli da svijet promatramo drugim očima.

26.02.2021. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh