« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Kraš prepakirava Jaffa kekse

Nakon što su Slovenci upozorili kako u keksima postoje tragovi mlijeka, a nisu navedeni deklaracijom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Miroslav Kiš, CROPIX)
Više o

Kraš

,

keksi

,

deklaracija

Prehrambena industrija Kraš izvijestila je da je na tržištu Slovenije započela s procesom predeklariranja proizvoda Jaffa keks napominjući da je riječ o nekoliko desetaka kila tih proizvoda.

Obzirom da se u proizvodu, zbog proizvodnog procesa, mogu pojaviti tragovi mlijeka, isto je potrebno navesti na tekstu deklaracije, a u svrhu pravilnog informiranja potrošača, pojašnjavaju u Krašu.

Ističu kako će se isti proces primijeniti i za ostala tržišta, uključujući i tržište Hrvatske. Jaffa keks po svim svojim svojstvima proizvod je neupitne, vrhunske kvalitete, ističu iz Kraša.

Slovenski zdravstveni inspektorat donio je odluku o povlačenju iz prodaje Kraševih 125-gramskih Jaffa keksa s rokom upotrebe do 24. veljače 2009. zbog neusklađenosti sastava proizvoda sa deklaracijom, priopćeno je jučer iz Krašcommerca u Ljubljani. U deklaraciji, naime, nije navedeno da su u proizvodu mogući tragovi mlijeka.

Manjkavosti na deklaraciji uočene su i na vaflima sa lješnjakovom kremom oblitim čokoladom austrijskog Mannera. Na deklaraciji vafla od 400 grama, s rokom uporabe do 9. rujna 2009. godine, nije navedeno da sadrže mliječnu bjelančevinu kazein koja nije primjerena za osobe alergične na mlijeko, prenosi slovenska agencija STA iz priopćenja tvrtke Jozef Manner, pa je zbog opreza u tijeku povlačenje tog proizvoda. (hina/metro-portal)

10.10.2008. 09:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh