« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
RIO DE JANEIRO

Kraljica karnevala plesala u suzama

Julia Lira plesala je pred skupinom od 300 bubnjara škole Uniao da Ilha, ali 7-godišnjakinja nije izdržala medijski i javni pritisak

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images/Ilustracija)
Više o

karneval Rio de Janeiro

,

kraljica karnevala

,

Julia Lira

,

Sambadrome

Sedmogodišnja kraljica karnevala u Rio de Janeiru u suzama je u nedjelju povela bubnjare kroz stadion Sambadrome, prve večeri poznatog karnevala, a njezino je psihičko stanje još jednom potaknulo rasprave o tome treba li tako malo dijete imati ulogu punu seksualnih aluzija.

Julia Lira pojavila se trepćući pred jakim svjetlima i vatrometom, a zatim je briznula u plač dok su se fotografi i snimatelji gurali oko nje. Bila je odjevena u kratku ljubičastu haljinicu, a na kosi je imala srebrnu tijaru.

"Plakala je jer je bilo puno ljudi oko nje", kazao je njezin otac Marco Lira.

Julia Lira plesala je pred skupinom od 300 bubnjara škole Uniao da Ilha. Organizacije za zaštitu prava djece protestirala su protiv tog "pretjerano seksualiziranog" položaja, ali brazilski sud je Juliji dozvolio da vodi povorku.

Ta ugledna uloga tradicionalno je dodjeljivana mladim ženama odjevenim u mini-bikinije prekrivene vrpcama i perlama. Te oskudno odjevene ljepotice plaćaju i do 160.000 dolara za ulogu koja im osigurava nacionalnu slavu i otvara im brojne poslovne mogućnosti.

Među 90.000 gledatelja na Sambodrome, stadionu koji je prije 25 godina izgradio arhitekt Oscar Niemeyer trebali bi biti i američka pop zvijezda Madonna, australski glumac Hugh Jackman i starleta Paris Hilton. (hina/metro-portal)

15.02.2010. 10:20:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh