« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Kraljevski prijem za Obame

Kraljica Elizabeta II. primila Baracka i Michelle Obamu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Barack Obama

,

Obama kraljica Elizabeta II

Baracka Obamu i suprugu mu Michelle u Buckingamskoj palači primila je u srijedu navečer britanska kraljica Elizabeta II., prema kojoj američki predsjednik nije skrivao svoje oduševljenje.

Kraljica, odjevena u svijetlocrvenu haljinu, i američki predsjednik proveli su 20-ak minuta u neslužbenu razgovoru. Susretu, koji se održao u kraljičinu privatnom apartmanu, nazočili su samo njihovi supružnici.

Elizabeta II., koja je za kraljicu okrunjena 1953., tijekom svoje vladavine ispratila je dvanaestoricu američkih predsjednika i sastala se sa svima, osim s Lyndonom B. Johnsonom.

Odgovarajući nakon tiskovne konferencije s britanskim premijerom Gordonom Brownom u srijedu na pitanje za koju će nogometnu momčad navijati u utakmici između Engleske i Ukrajine koja se treba igrati navečer, Obama je odgovorio: "Posljednja stvar koju ću učiniti jest da se miješam u europski nogomet."

"To bi bila pogreška. Nisam dobio preporuke o tome, ali dojam je da bi to bilo potpuno krivo", dodao je.

No kad se činilo da je tiskovna konferencija završila, američki predsjednik je dodao: "Ima još nešto što bih htio spomenuti u svezi s Velikom Britanijom, a to je kraljica."

"S velikim nestrpljenjem očekujem naš prvi susret večeras. Kao što možete pretpostaviti, Michelle je o njemu doista puno razmišljala", istaknuo je predsjednik.

"Ono što kraljica zagovara, njezina samozatajnost i pristojnost i ono što predstavlja veoma je važno u razmišljanju ljudi u Americi", dodao je. (hina/metro-portal)

02.04.2009. 06:50:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh