« Fun
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
Teret krune

Kralj jedva čeka postati običan građanin

Fotografija vijesti
Više o

Nepal

,

kralj Gyanendra

,

Maoisti

Bivši nepalski kralj Gyanendra jedva čeka da počne živjeti kao običan građanin, izvijestili su u ponedjeljak vladini izvori, nakon prvog vladina sastanka od ukidanja monarhije prošlog tjedna.
I dok se političke stranke u novoj republici prepiru oko ključnih mjesta poput predsjedničkog i premijerskog, bivši kralj pomirio se sa završetkom 239 godina duge vladavine njegove kraljevske dinastije i, kako tvrde upućeni, s radošću očekuje preseljenje iz kraljevske palače.

- On jedva čeka da počne živjeti kao običan građanin - rekao je novinarima nakon tridesetminutnog razgovora s bivšim kraljem ministar unutarnjih poslova Krishna Prasad Sitaula.
Sitaula je dodao kako bi Gyanendra kraljevsku palaču trebao napustiti u roku od dva tjedna te da traži kuću, a njegov sin Paras već dulje vrijeme živi u privatnom domu.

Maoisti, gorljivi pobornici republikanskog režima, deset su godina vodili oružanu borbu da bi postigli Gyanendrin odlazak s vlasti i osnivanje republike. Uvjerljivo su pobijedili na parlamentarnim izborima održanim u travnju, osvojivši više od trećine od 610 mjesta.   (HINA)

02.06.2008. 23:27:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh