« Knjiga
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
KNJIGA

Kraj kraja Zemlje Jonathana Franzena

Knjiga je u podijeljena u niz poglavlja, koje možete čitati ili preskakati po volji, ipak nastojeći uvidjeti i shvatiti zašto je taj Amerikanac toliko popularan

Kraj kraja Zemlje
Kraj kraja Zemlje (Arhiva)

Jonathan Franzen, suvremeni pisac, kažu pouzdani izvori, jedan je od najčitanijih njihovih pisaca (ovo već ulijeva respekt), autor je niza romana ali i mnoštva objavljenih priloga koji se bave izazovnim i suprotstavljenim temama.

Nedavno je objavio njegovu knjigun Kraja kraja Zemlje.

Knjiga je u podijeljena u niz poglavlja, koje možete čitati ili preskakati po volji, ipak nastojeći uvidjeti i shvatiti zašto je taj Amerikanac toliko popularan i što je to tako fascinantno u njegovom pisanju.

Franzen piše i kao jedan od onih glasova koji upozoravaju i koji bi se trebali čuti, morao bi se, po svemu, dogoditi, začuti odjek izgovorenih ili napisanih riječi.

Od iskustava u New Yorku, preko književnih anonimusa i neanonimusa, naravno i o klimatskim promjenama (doista bi valjalo napraviti znanstveno istraživanje tko je sve i što pisao o tom problemu i opće postoji li nešto zajedničko), tu su i ptice.

To je posve dovoljno za minimalne spoznaje o Jonathanu Franzenu i za nastavak čitanja.

Piše: Miroslav Pelikan
18.12.2020. 17:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh