« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
FESTIVALI

Kraftwerk otvaraju Dimensions festival u pulskoj Areni!

Pioniri elektroničke glazbe i dalje su dva koraka ispred ostalih, što su i nedavno dokazali osvajanjem Grammy nagrade za najbolji album plesne i elektroničke glazbe u 2017. godini

Legende u pulskoj Areni
Legende u pulskoj Areni (Arhiva)
Više o

Kraftwerk

,

Dimensions festival

U sklopu svoje iznimno uspješne svjetske turneje, kultni njemački glazbeni sastav Kraftwerk će u srijedu, 29. kolovoza u pulskoj Areni otvoriti 7. Dimensions festival. Kraftwerk u povijesni amfiteatar dovode svoj hvaljeni 3-D show, fuziju koncerta i umjetnosti, pravi Gesamtkunstwerk - totalno umjetničko djelo.

Pioniri elektroničke glazbe i dalje su dva koraka ispred ostalih, što su i nedavno dokazali osvajanjem Grammy nagrade za najbolji album plesne i elektroničke glazbe u 2017. godini.

Od 1970. godine kada je osnovan, Kraftwerk čvrsto drži kultni status zahvaljujući stalnim inovacijama i eksperimentiranju s robotikom i tehničkim novinama. Njihova futuristička vizija glazbe stvorila je soundtrack za 21. stoljeće, a utjecali su na sve pravce plesne glazbe od hip-hopa do techna.

Nakon MoMA-e NYTate Moderna u Londonu i Sydney Opere, sada će i Arena biti savršena pozornica Kraftwerk 3-D spektakla.

Uz Kraftwerk, ovog kolovoza, na pozornicu Arene se penje detroitski house i techno autoritet Moodymann, jazz saksofonistica i skladateljica Nubya Garcia te još dvije dame: Josey Rebelle i Debora Ipekel koje će svojim izborom plesne glazbe zagrijati Arenu.

08.02.2018. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh