« Skijanje
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
FENOMENALNI IVICA

Kostelić rasturio u Adelbodenu i zasjeo na vrh Svjetskog kupa

Kosteliću je to druga pobjeda ove sezone u Svjetskom kupu, a ukupno 13. u karijeri

Ivica Kostelić
Ivica Kostelić (Facebook)
Više o

skijanje

,

Ivica Kostelić

,

slalom Adelboden

,

Svjetski kup

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobijedio je u današnjem slalomu u Adelbodenu, te je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa, prenosi Hina. Također, Kostelić vodi i u poretku slalomaša. Drugo mjesto pripalo je Austrijancu Marcelu Hirscheru (+0,26), a treći je bio njegov sunarodnjak Reinfried Herbst (+1,29). Na slalomu u Adelbodenu Kostelić je dosad u svojoj karijeri dva puta bio na postolju, 2002. je bio na 2. mjestu, a prošle sezone je završio kao 3. Sada je to upotpunio osvajanjem prvog mjesta.

Kosteliću je to druga pobjeda ove sezone u Svjetskom kupu, a ukupno 13. u karijeri. U zadnje četiri utrke Kostelić je skupio 325 bodova. Od Kostelićevih konkurenata za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu treba reći da Norvežanin Aksel Lund Svindal nije vozio današnji slalom, Benjamin Raich je odustao u prvoj vožnji, a Švicarac Silvan Zurbriggen je osvojio 10. mjesto Prva vožnja bila je kobna i za odlične slalomaše poput Razzolija, Lizerouxa i Grangea, koji su svi odustali.

Preostala dva hrvatska predstavnika Dalibor Šamšal i Natko Zrnčič Dim, koji su imali visoke startne brojeve, nisu uspjeli izboriti drugu utrku. Šamšal je završio na 38. mjestu, a Natko Zrnčič Dim na 41. poziciji. U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Kostelić sa 504 boda, a slijede Svindal sa 435, te Zurbriggen sa 421 bodom. Predstojeći vikend skijaši idu u legendarni Wengen, gdje se voze tri utrke, 14. siječnja je na rasporedu super-kombinacija, dan kasnije spust, a 16. siječnja slalom. Prošle sezone Kostelić je u Wengenu, nedugo nakon operacije koljena, pobijedio u slalomu i bio u 6. super-kombinaciji, a sada u švicarsko skijalište dolazi potpuno zdrav i u vrhunskoj formi.

09.01.2011. 14:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh