« Skijanje
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
PROBLEMATIČNA FABELA

Kostelić na operaciji u Baselu, potpuni oporavak za tri tjedna

Na jučerašnjem treningu na Mölltaleru Ivica Kostelić osjetio je jače bolove u koljenu, što je očito posljedica rasta fabele koja smeta kretanju i opterećivanju koljena

Ivica Kostelić
Ivica Kostelić (Facebook)
Više o

Ivica Kostelić

,

operacija

,

koljeno

,

fabela

Pobjednik Svjetskog kupa Ivica Kostelić prekinuo je skijaški trening na Mölltaler glečeru zbog bolova u desnom koljenu, te će sutra otputovati u kliniku Bruderholz u Baselu na preglede, a operacija koljena mogla bi biti obavljena dan kasnije, odnosno u četvrtak, javlja Hina. Bolove uzrokuje fabela, koštana izraslina u koljenu, koju treba operativno odstraniti, a oporavak bi trebao trajati dva do tri tjedna, izvijestio je danas glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror.

Prošlog tjedna na redovitim pregledima liječnički tim najboljeg svjetskog skijaša, u sastavu dr. Miroslav Hašpl, dr. Nataša Desnica, dr. Igor Borić i fizioterapeut Zoran Pršo, ustanovio je koštanu izraslinu u desnom koljenu, te je nakon dodatnih konzultacija s dr. Friedrichom iz Basela, obavljenih preko vikenda, dijagnosticirano da se radi o fabeli, koštanoj izraslini u koljenu.

Odlučeno je da Ivica Kostelić ide na operativni zahvat odstranjivanja fabele u Basel krajem svibnja, nakon završetka proljetnih priprema na Mölltaleru i Hintertuxu, a prije odmora u lipnju, kako bi na taj način izgubio najmanje od treninga.

Međutim, na jučerašnjem treningu na Mölltaleru Ivica Kostelić osjetio je jače bolove u koljenu, što je očito posljedica rasta fabele koja smeta kretanju i opterećivanju koljena, te je odlučeno da Kostelić prekine sa treninzima i da se operativni zahvat napravi odmah, a ne krajem svibnja. Zbog toga Kostelić sutra putuje u Basel u kliniku Bruderholz, gdje će najprije još jednom obaviti detaljne preglede, na koje će uz dr. Friedricha biti pozvan i dr. Werner Mueller, poznati stručnjak koji je 1999. obavio kompleksnu operaciju koljena Janice Kostelić.

Operativni zahvat odstranjivanja fabele vjerojatno će biti obavljen u četvrtak, a što se tiče trajanja oporavka, dok ne prođu pregledi i operacija, nemoguće je sa sigurnošću govoriti o terminu povratka na snijeg, ali prema prvim predviđanjima Kostelić bi se mogao vratiti trenizima kroz dva do tri tjedna, priopćio je glasnogovornik Nenad Eror.

19.04.2011. 14:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh