« Skijanje
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
ASTMA ZAUSTAVILA ANU

Jelušić propušta sljedeću sezonu, Novoselić u reprezentaciji

Sofija Novoselić vraća se u skijašku reprezentaciju, a Ana Jelušić će zbog astme propustiti cijelu sezonu

Skijašice
Skijašice (Facebook)
Više o

Ana Jelušić

,

Tea Palić

,

Sofija Novoselić

Ana Jelušić odlučila je uzeti odmor od skijanja kako bi se pokušala izliječiti od astme koja ju redovito muči na natjecanjima. Jelušić tako na vlastiti zahtjev neće biti dio skijaške reprezentacije u sezoni 2011/12., doznaje se nakon sjednice Alpskog odbora Hrvatskog skijaškog saveza.

"Nakon već 10-ak godina borbe s bolešću, i vrlo često proživljenih teških trenutaka (jaki kašalj, stres), prvenstveno na skijaškim natjecanjima, Ana bi trebala pokušati naći rješenje za svoje tegobe, u čemu Savez obećava maksimalnu podršku."

U reprezentaciju se vraća Sofija Novoselić, a iz nje je ispala Tea Palić. "Upornim radom, nizom kvalitetnih nastupa na rangu FIS natjecanja, ali svakako i ulaskom u drugu vožnju slaloma Svjetskog kupa na domaćem Sljemenu priliku za povratak u sustav hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija iznova dobiva Sofija Novoselić. U sustavu reprezentacija za sezonu 2011/12. više nema Tee Palić, za koju je procijenjeno da nije rezultatima ostvarila za nju postavljene kriterije u sezoni 2010/11.", stoji u obrazloženju Saveza. 

Ivica Kostelić u novu će sezonu s novim serviserom Mislavom Samaržijom, koji će zamijeniti dosadašnjeg servisera Mateja Čuješa. Čuješ iz sustava hrvatskih skijaških reprezentacija odlazi na vlastiti zahtjev, a u Samaržiji, bivšem hrvatskom skijaškom reprezentativcu, Ivica dobiva servisera koji je bio serviser Ane Jelušić u sezonama kada je bila najuspješnija te stručnjaka koji je u prošloj sezoni radio s juniorkom Tamarom Zubčić. 

Iz sustava rada u alpskim reprezentacijama Hrvatskog skijaškog saveza nakon četiri godine rada odlazi i austrijski stručnjak Walter Hubmann, dosadašnji glavni trener Natka Zrnčić-Dima. A Hubmannovu poziciju zauzima Peter Pen, dosadašnji pomoćni trener u Natkovoj ekipi te stručnjak koji je godinama radio s Janicom pa Ivicom Kostelićem na unaprjeđavanju njihovih izvedbi u brzim disciplinama.

19.04.2011. 22:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh