« Skijanje
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
KITZBUEHEL

Kostelić: Danas mi je jedan od najboljih dana u skijanju

"Prekrasan je osjećaj pobijediti pred toliko navijača. Mi smo mala ekipa iz male zemlje i tko bi prije 10 godina rekao da će hrvatska himna svirati u Kitzbuehelu", kazao je naš najbolji skijaš

Ivica Kostelić
Ivica Kostelić (Getty Images)
Više o

skijanje

,

Ivica Kostelić

,

Kitzbuehel

Ivica Kostelić je u četiri utrke ovoga vikenda u Kitzbuehelu ostvario dvije pobjede, u superveleslalomu i kombinaciji, a usto je osvojio i drugo mjesto u slalomu, te 11. u spustu što mu je ukupno donijelo čak 304 boda čime je povećao svoju prednost u Svjetskom kupu na 401 bod ispred najbližeg pratitelja, Švicarca Silvana Zurbriggena.

Zahvaljujući odličnim rezultatima, Kostelić iz Kitzbuehela odlazi bogatiji za 125.100 eura.

"Ovo je vrlo važan korak jer sam uspio u onome što sam želio. Danas mi je bio jedan od najboljih dana u skijanju. Želio sam napadati u slalomu, bez obzira što mi je u mislima bila kombinacija. Prekrasan je osjećaj pobijediti pred toliko navijača, sve je bilo puno emocija i suza. Mi smo mala ekipa iz male zemlje i tko bi prije 10 godina rekao da će hrvatska himna svirati u Kitzbuehelu. Sada slijedi Schladming, a to je uvijek poseban spektakl. Što da kažem drugo nego spreman sam i za tu utrku", rekao je Kostelić nakon nedjeljnog nastupa koji mu je donio 180 bodova, 100 za pobjedu u kombinaciji i 80 za drugo mjesto u slalomu.

23.01.2011. 19:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh