« Svijet
objavljeno prije 11 godina
RKS

Kosovo uvelo nove registarske oznake

Na Kosovu je od danas počela uporaba novih pločica s oznakom RKS (Republika Kosovo), priopćio je kosovski ministar unutarnjih poslova Bajram Rexhepi

Fotografija vijesti
Više o

Kosovo

,

registarske oznake

Rexhepi je kazao da uporaba novih pločica počinje od danas, a rok do kojeg stare moraju biti zamijenjene nije određen. "To su pločice najvišeg standarda i po kvaliteti i po sigurnosti. Počet ćemo s civilnom registracijom, a nastavit s automobilima službenih ustanova. Zamjena pločica vezana je uz rok registracije, a nakon toga mijenjat će se pločice, ali mogu i prije", kazao je Rexhepi.

Na Kosovu su od uspostave misije UN-a (UNMIK) vrijedile i posebne registarske oznake (RS), dok se dio Srba na Kosovu i dalje koristio starim registarskim pločicama iz vremena vladavine Beograda na Kosovu. Službeni Beograd ne priznaje kosovske registarske pločice, a vozila sa srpskim registarskim tablicama bez teškoća ulaze na Kosovo.

Kosovski ministar unutarnjih poslova kazao je da odluka o uporabi srpskih pločica, koje ima određen broj Srba na Kosovu, još nije donesena. Napominje da će i uporaba tih pločica vjerojatno biti jedna od tema budućih pregovora Prištine i Beograda.

Pregovori o tehničkim pitanjima, koja su važna za svakodnevni život, posebice za Srbe na Kosovu, očekuju se nakon izvanrednih parlamentarnih izbora, koji se trebaju održati sredinom prosinca, i uspostave nove kosovske vlade. (hina/metro-portal)

06.12.2010. 17:30:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh