« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
NEKA INSTITUCIJE RIJEŠE STVAR

Kosor zbog Purde zvala Tadića

Tihomir Purda (42) uhićen je u srijedu u BiH na graničnom prijelazu u Orašju na osnovi tjeralice srbijanskog pravosuđa koje ga tereti za ratne zločine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Boris Tadić

,

Jadranka Kosor

,

Tihomir Purda uhićenje

,

Tihomir Purda

Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor razgovarala je u ponedjeljak poslije podne telefonom sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem o rješavanju slučaja hrvatskog branitelja Tihomira Purde, priopćio je ured predsjednice vlade, a prenosi Hina. Zajedničko stajalište, prema priopćenju, jest da o ovom slučaju, kao i o ostalima, razgovore nastave ministri pravosuđa dviju zemalja. Uvažavajući načelo transparentnosti, predsjednik Tadić i premijerka Kosor složili su se da hrvatski i srbijanski ministri pravosuđa usklade stvarne popise osoba protiv kojih je započet bilo kakav postupak, navodi se u priopćenju.

O razgovoru je izvijestio i ured srbijanskog predsjednika, koji navodi da je do njega došlo na poticaj predsjednice hrvatske vlade. Tadić je, prema navodima njegova ureda, istaknuo kako ovaj i druge slučajeve trebaju razmatrati nadležna ministarstva i državna odvjetništva Srbije i Hrvatske, poštujući pravne sustave obiju zemalja.

Tihomir Purda (42) uhićen je u srijedu u Bosni i Hercegovini na graničnom prijelazu u Orašju kad je u BiH pokušao ući kao suputnik u osobnom automobilu. Uhićen je na osnovi tjeralice srbijanskog pravosuđa koje ga tereti za ratne zločine. Predsjednica hrvatske Vlade u ponedjeljak je najavila je da će se tijekom dana najvjerojatnije čuti sa srbijanskim predsjednikom zbog uhićenja Tihomira Purde kako se više "ne bi događale incidentne situacije" te kako bi se "zaštitili hrvatski branitelji koji su časno i hrabro branili Vukovar i njihove obitelji".

10.01.2011. 20:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh