« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
NEPOŠTIVANJE ZAKONA

Bjelovar dužan crvenom križu isplatiti četiri milijuna kuna

Po Zakonu o Hrvatskome crvenom križu, jedinice lokalne samouprave za Crveni križ obvezne su izdvojiti iz gradskog proračuna od 0,7 posto do dva posto - Bjelovar to nije činio dvije godine

Crveni križ
Više o

Crveni križ

,

Županijski sud

,

Bjelovar

Pravomoćnom presudom Općinskoga suda u Bjelovaru taj je grad Gradskome društvu Crvenoga križa dužan uplatiti 1,9 milijuna kuna glavnice i dva milijuna kuna kamata jer je od 2002. do 2008. uplaćivao manje novca nego što je predviđeno Zakonom o Hrvatskome crvenom križu, javlja Hina. Po riječima ravnatelja Gradskog društva Crvenoga križa Ratimira Blažekovića, Bjelovar je u tom razdoblju uplatio oko dva milijuna kuna, što je dvostruko manje od minimalnog iznosa. "Godinama sam upozoravao na nepravilnosti, ali su naša upozorenja ignorirali pa smo pravdu potražili na sudu. Naše dopise i prijedlog za nagodbu ignorirali su čak i kada je sudski postupak bio u tijeku", objasnio je ravnatelj Blažeković.

Gradonačelnik Antun Korušec, koji je na toj dužnosti 2008. godine zamijenio Đurđu Adlešič, izjavio je kratko da je postupak naslijedio. "Ne bježimo od isplate, sudska odluka mora se poštovati. S Crvenim križem dogovaramo se na koji ćemo način to učiniti", rekao je Korušec. Po odredbama Zakona o Hrvatskome crvenom križu, jedinice lokalne samouprave za Crveni križ obvezne su izdvojiti iz gradskog proračuna od 0,7 posto do dva posto.

10.01.2011. 20:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh